BLISS – duo Rosemond & Bekkers

Bijzonder indrukwekkend en verrassend, ontroerend en meeslepend; beweeglijke, heldere stem; warme viooltoon, solide en virtuoos spel, muziek met een glimlach en een traan’. Zomaar enkele quotes uit de recensies van optreden van Duo Rozemond & Bekkers, voluit: Jacobien Rozemond (viool en zang) en Renée Bekkers (accordeon).

Met hun succesvolle programma BLISS met als thema ‘Wat maakt iemand gelukkig?presenteren ze zich deze zondag in de prachtige ambiance van de Ridderzaal van kasteel Helmond.  Al zo’n vijf jaar treden ze op als duo in hun kamermuziekseries en op festivals, én tot groot genoegen en plezier van hun publiek. Dat komt volledig aan zijn trekken bij de vele soorten temperamenten waar deze bezetting met viool, zang en accordeon zich zo uitstekend voor leent.

Ook in het programma BLISS weten Rozemond & Bekker weer de perfecte balans te vinden tussen folklore, klassiek en innovatie, zoals de uitbundigheid van tango en volksmuziek, de transparante klanken uit de barok, maar ook de meditatieve hedendaagse muziek. Het thema is actueel en past bij uitstek bij deze roerige tijd: we zijn allemaal op zoek naar geluk, ’n gevoel van vreugde, gelukzaligheid. Maar, vraagt Duo Rozemond & Bekkers (zang, viool, accordeon) zich af: wat maakt iemand gelukkig? Geven de, speciaal voor dit duo, op muziek gezette teksten van Emily Dickinson een hint? Is vluchten met je geliefde naar een mimosa-eiland een optie, zoals chansonnière Barbara het vertolkte? Kun je je wellicht beter laten meevoeren met opzwepende tangomuziek van Piazzolla? Of in hogere sferen geraken met oude en serene barokmuziek van Biber en Castello?

Vaak levert het muziek op waarbij een traantje moet worden weggepinkt, bij Tears’ van Lorentzen bijvoorbeeld, maar daar staat dan de hemelse meditatieve gelukzaligheid tegenover van Prayer’ van Ernest Bloch. Kortom: dit duo biedt de luisteraars een spannende, mysterieuze zoektocht naar geluk, vanuit verschillende perspectieven, in een uitermate origineel programma. Dat levert een boeiend, indrukwekkend en verrassend mooi concert op.

Meer info en tickets: lambertusconcerten.nl  

Datum

25 feb 2024
Verlopen!

Tijd

15:00

Kosten

€ 19,50

Meer Info

Lees meer

Locatie

Kasteel Helmond
Kasteelplein 1 5701 PP Helmond
Lambertus Concerten

Organisator

Lambertus Concerten
Telefoon
+31 (0) 492 590333
E-mail
info@lambertusconcerten.nl
Site
https://www.lambertusconcerten.nl/
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *