Cursus: Digisterker

Word direct Digisterker met de cursus in de bibliotheek

Vind jij het ook lastig om in te loggen met je DigiD? Weet jij niet altijd je weg te vinden als het gaat om de Belastingdienst of de gemeente? Kom dan naar onze Digisterker cursus in Bibliotheek Helmond. De cursus leert je hoe je contact maakt met de digitale overheid: van het aanmaken van een DigiD tot het zelf regelen van je zaken met de overheid en over je gezondheid. De cursus is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Cursus Digisterker

Tijdens de 4 bijeenkomsten komen onderwerpen komen aan bod als: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites over bijvoorbeeld Mijn toeslagen, het registreren van je keuze in het Donorregister en het aanmaken van de corona QR-code voor reizen naar het buitenland.

Na deze cursus kunnen de deelnemers zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van instanties als de gemeente, het ziekenhuis en de Belastingdienst.

Docent Carlijn: “Sommige deelnemers zijn eerst nog een beetje voorzichtig omdat ze het spannend vinden, dat hele digitale gebeuren. Met elke les gaat het makkelijker en worden ze vaardiger. Een deelnemer vertelde na de oefening ‘aanvragen’ trots aan mijn collega dat hij voor iedereen in zijn familie een traplift had ‘aangevraagd’. Mooi dat de deelnemers er zo’n vertrouwen en plezier in krijgen.”

Waar en wanneer

Digisterker start donderdag 21 april  om 10.15 uur in Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11, en bestaat uit 4 wekelijkse lessen van 2 uur. De overige data zijn 28 april en 12 en 19 mei.

Heb je zelf een laptop of tablet? Dan kun je deze meenemen naar de cursus. Anders zorgt de bibliotheek voor een computer. Bij de cursus hoort een praktisch werkboek dat je voor 10 euro kunt aanschaffen. Dit is ook een fijn naslagwerk voor thuis.

Deelnemer Marie (74 jaar): “Inloggen met DigiD vond ik altijd erg spannend. Het was heel fijn om veel te kunnen oefenen in een kleine groep. Ook weet ik nu beter hoe ik op internet moet zoeken en bepaalde dingen kan vinden. Nu kan ik met vertrouwen inloggen!”

Meedoen?

Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/digisterker. Je mag natuurlijk ook bellen (0492-522220) of langskomen bij de bibliotheek.

De cursus wordt in een kleine groep gehouden en we zorgen ervoor dat de deelnemers voldoende afstand tot elkaar kunnen houden.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  seconden

Datum

19 mei 2022

Tijd

10:15

Meer Info

Meer informatie
Bibliotheek Helmond-Peel

Locatie

Bibliotheek Helmond-Peel
Watermolenwal 11 Helmond
Bibliotheek Helmond - Peel

Organisator

Bibliotheek Helmond - Peel
Telefoon
0492 522 220
E-mail
info@bibliotheekhelmondpeel.nl
Site
https://www.bibliotheekhelmondpeel.nl/
Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.