IJszwemmen Recreatieplas Berkendonk

We zijn een groep ijszwemmers die elkaar helpen, steunen en stimuleren om regelmatig samen het koude te water in te gaan.

Elke zondag van 09:30-10:00 onder begeleiding van Sigrid de Groot, gecertificeerd Wim Hof instructeur gaan we het water in voor in ieder geval 2 minuten.

Een voordeel van koud douchen of buiten zwemmen in de ochtend is de ongelooflijke hoeveelheid focus, concentratie en helderheid die je krijgt aan het begin van de dag. Heb je een drukke dag voor de boeg, na een koude douche of dip sta je een stuk positiever in het leven en kun je elke uitdaging aan.

Dankzij wetenschappelijk onderzoek begrijpen we hoe het komt dat blootstelling aan kou een enorm voordeel heeft bij het verminderen van ontstekingen in ons lichaam. Blootstelling aan kou helpt namelijk bij het herstel van spierblessures, het genezen van pijnlijke gewrichten, onderdrukken van klachten van RSI en artritis en zelfs bij het verbeteren van sportprestaties.

Regelmatige blootstelling aan kou stimuleert bovendien je autonome zenuwstelsel en leert je schakelen tussen het rust-zenuwstelsel (parasympatisch) en actie-zenuwstelsel (sympathisch). Hierdoor leer je het slaapritme, eetlust, warmteregulatie, energieniveau, stressniveau en je immuunsysteem verder te optimaliseren, waardoor je meer gebalanceerd in het leven komt te staan.

Parkeren bij Windsurfing Berkendonk.
Verzamelen bij het gebouwtje naast de geel/blauwe containers. Er zijn geen faciliteiten om om te kleden dus alles is buiten.
Elke zwemmer dient zich op de hoogte te stellen van de mogelijke risico’s van ijszwemmen en neemt deel op eigen verantwoording.
Onze groep, Berkendonk en de gemeente Helmond zijn niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen.
 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  seconden

Datum

02 apr 2023

Tijd

09:30 - 10:00

Meer Info

Meer informatie
Recreatieplas Berkendonk

Locatie

Recreatieplas Berkendonk
Raktweg 42 Helmond
Categorie
Sigrid de Groot

Organisator

Sigrid de Groot
Telefoon
+31 6 52 57 99 92
E-mail
sigriddegroot@gmail.com
Site
https://sigriddegroot.nl/
Meer informatie

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.