‘Kennen we Elkaar?’ over Poolse migranten in de regio

Op dit moment is in Bibliotheek Helmond de fototentoonstelling ‘Kennen we Elkaar? | Czy my się znamy?’ te zien. In deze expositie maak je door middel van foto’s en tekst kennis met 9 van onze Poolse buren. ‘Kennen we elkaar?’ Dat zeg je tegen iemand die je denkt te kennen, maar waarvan je het niet zeker weet.

Er wonen circa 250.000 Polen in Nederland, waarvan ongeveer 4.000 in de regio Helmond-Peel. Deze mensen wonen in dezelfde buurten als jij en ik en brengen hun kinderen naar school in dezelfde wijk. Zij wonen en werken in dezelfde omgeving als jij. Heel dichtbij, maar hoe goed kennen we ze eigenlijk? Wat zijn hun dromen en hoe zijn ze hier gekomen?

Zij hebben hun leven opgebouwd in Nederland en de fotograaf vertelt hun verhaal in woord en beeld. Fotograaf Tahné Kleijn bezocht ze op hun werkplek en thuis. Dit leverde een boeiende reeks foto’s op, die laten zien hoe ‘gewoon’ deze buren zijn. Toch hebben zij elk een bijzonder verhaal!

In deze expositie zie je het dagelijks leven van Kasia, Magda, Staszek, Wojtek, Magda, Sławek, Kinga, Olga en Adam. Inwoners uit Helmond en dorpen zoals Someren maar ook Sint Anthonis. De foto’s tonen de Poolse inwoners in hun werksituatie en ook in hun vrijetijd.

De foto’s zijn te vinden op de begane grond en op de eerste verdieping van de Helmondse Bibliotheek. De expositie is gratis te bezoeken.

De verhalen zijn ook online te lezen: https://www.levgroep.nl/kennenweelkaar

Datum

30 nov 2021
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Locatie

Bibliotheek Helmond-Peel
Watermolenwal 11 Helmond
Categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *