Meet gratis je bloeddruk tijdens Mei Meet Maand

1,2 miljoen Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. De Bibliotheek Helmond-Peel support daarom de oproep van de Hartstichting om vanaf je 40ste jaarlijks je bloeddruk te meten. Kom jij ook gratis je bloeddruk meten bij ons bloeddrukmeetpunt in de maand mei?

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kun je elke donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur (in Helmond 11:00-17:00 uur), onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf je bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek in Asten, Someren, Deurne en Helmond.

Waarom is je bloeddruk meten zo belangrijk?

Het is belangrijk je bloeddruk te weten. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kun je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is.

Als het nodig is, kun je zelf middels een andere leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. De Bibliotheek Helmond-Peel ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kun je daarom in de Bibliotheek onder begeleiding je bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land.

 De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat je zelf kunt doen om je bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Lees meer op  www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Datum

05 mei 2022
Verlopen!

Tijd

11:00 - 17:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.