Museumweek bij Museum Helmond

Van 1 tot en met 7 april is het weer tijd voor de Nationale Museumweek. In deze week kun je diverse activiteiten in het kasteel ondernemen zoals op z’n middeleeuws spelen op het binnenplein, de verhalen ontdekken over ons eeuwenoude stadskasteel en zijn bewoners, speuren door de kelders van het kasteel en het zoldermysterie beleven over de waargebeurde kasteelbrand in 1549. Fotografie en kunst beleef je in de Kunsthal. Koop je kaartje online via museumhelmond.nl of aan de balie van het museum.

En natuurlijk is er nog veel meer te doen en te zien. Kom het verhaal van de eeuwenoude kasteeltuin beleven in het kasteel, in de tentoonstelling ‘De kasteeltuin door de eeuwen heen’. Hier kun je tevens genieten van de levensgrote bloemwerken van kunstenaar Linda Nieuwstad. Je kan er ook het resultaat bewonderen van de workshops Printje Hyacintje met Linda Nieuwstad die eerder plaatsvonden in het kasteel. Met de kleurrijke Dutch Wax Prints van Vlisco, beroemd in West-Afrika, maakten de deelnemers een nieuw stilleven: De Wilde Hyacint.

Fotografie en kunst in Kunsthal Helmond

Wandel van het kasteel naar de andere museumlocatie de Kunsthal, op 3 minuten lopen van het kasteel aan de overzijde van het kanaal. Hier kun je de bijzondere fotografie van Alex Webb kijken. En schrijf je nog snel in voor het interview met deze Amerikaanse fotograaf die is aangesloten bij het prestigieuze Magnum fotoagentschap. Ga hiervoor naar www.museumhelmond.nl/evenementen/interview-met-Alex-Webb/.

Tijdens de Museumweek kun je ook nog het laatste weekend meepakken van de tentoonstelling A. Roiter NOW in de benedenzaal van de Kunsthal, t/m 2 april. Zijn ‘props’, driedimensionale objecten, die Andrei Roiter zelf maakt, worden soms letterlijk verwerkt in zijn schilderijen. Naast deze objecten maakt de kunstenaar op zijn dagelijkse wandelingen foto’s die later, in het atelier, de inspiratie vormen voor de werken die hij maakt.

Geef je Museumkaart door

Tijdens de Museumweek kan jij jouw Museumkaart uitlenen aan een vriend(in), buur, collega of kennis. Of wie je maar wil. Dit leuke gebaar van de Museumvereniging (de overkoepelende brancheorganisatie) en stichting Museumkaart geldt alleen tijdens de Museumweek in de periode van 1 tot en met 7 april. Let op: per Museumkaart heeft 1 persoon toegang tot ons museum. Lees meer over deze actie op de website van de Museumvereniging.

Over Museum Helmond

Kunsthal Helmond maakt deel uit van Museum Helmond, samen met Kasteel Helmond. De beide locaties liggen in het centrum van Helmond en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de trein stap je uit op station Helmond, het is circa 10 -15minuten lopen naar Kunsthal Helmond. Parkeren kan parkeergarage Boscotondo die zich onder de Kunsthal bevindt. Ga naar www.museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma. M naar

Bronfoto: Studio5700

Datum

01 apr 2023
Verlopen!

Tijd

De hele dag

Locatie

Kasteel Helmond
Kasteelplein 1 5701 PP Helmond
Museum Helmond

Organisator

Museum Helmond
Telefoon
0492-587716
E-mail
info@museumhelmond.nl
Site
https://museumhelmond.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *