‘Praattafel’ in Bibliotheek Helmond

Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Toegankelijker starten deze week met de ‘Praattafel’. De Praattafel is praten, kletsen, babbelen en mensen ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Een bijeenkomst om nieuwe mensen te ontmoeten op een ongedwongen en laagdrempelige manier en dat aan de grote tafel in de hal van Bibliotheek Helmond. Het idee is ontstaan door Helmond Toegankelijker, in samenwerking met de Bibliotheek Helmond, en iedereen is welkom om aan te sluiten.

Op 25 maart 2022 van 14:00 tot 16:00 vindt de eerste Praattafel plaats. Het is de bedoeling om deze activiteit elke laatste vrijdagmiddag van de maand te herhalen. Iedere Praattafel zal er samen een thema gekozen worden, zodat er steeds andere onderwerpen aan bod komen. Bij de eerste bijeenkomst staat het thema nog niet vast, misschien komen er vanzelf interessante, leuke of leerzame onderwerpen langs. Of onderwerpen waar mensen zelf behoefte aan hebben om met elkaar over van gedachten te wisselen.

De Praattafel zou eigenlijk 2 jaar geleden al starten. Alles was bedacht, ingepland en gepromoot. Ingrid Bakker, van Helmond Toegankelijker: “En toen, vlak voor de eerste editie, kwam covid-19 ons land en leven binnen. Toen een aantal weken geleden langzaam maar zeker de wereld weer openging, merkten wij van Helmond Toegankelijker, maar ook de medewerkers van de Bibliotheek, dat veel mensen behoefte hebben aan ‘gewoon’ een praatje. En dat is precies wat we willen organiseren.”

Helmond Toegankelijker heeft als motto: ‘niemand moet meedoen, iedereen mag meedoen.’ En dit geldt ook voor de bijeenkomsten van de Praattafel. Niets is verplicht, maar mochten mensen gezellig een praatje willen maken met anderen, dan zijn ze van harte welkom om dat te komen doen in de Bibliotheek Helmond.

De Bibliotheek Helmond-Peel is een laagdrempelige plek voor de inwoners. Het belangrijkste van de Praattafel, dat iedereen welkom is, komt in de Bibliotheek sterk naar voren. Kennismaking, ontmoeting en meedoen zijn belangrijke waarden die de Bibliotheek Helmond-Peel nastreeft voor haar bezoekers. De Praattafel past hier perfect bij.
Wil je 25 maart aanwezig zijn, dan kun je gewoon binnen komen lopen. Aanmelden of lid zijn van de bibliotheek is niet nodig. De volgende praattafels zijn op 29 april en 27 mei.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  seconden

Datum

27 mei 2022

Tijd

14:00 - 16:00
Bibliotheek Helmond-Peel

Locatie

Bibliotheek Helmond-Peel
Watermolenwal 11 Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.