soKick

Op zaterdag 8 oktober gaat de gloednieuwe en speciaal ontwikkelde training soKick van start .

Is jouw kind verlegen, stil en teruggetrokken? Of juist snel gefrustreerd en boos? Vraagt je kind veel bevestiging of praat hij of zij negatief over zichzelf? Dan is er een grote kans dat jouw kind last heeft van onzekerheid. Wil je je kind hierbij helpen? Dan is de soKick training van Budovereniging De Hechte Band iets voor u maar vooral natuurlijk voor uw kind.

In een reeks van 8 lessen gaan we aan de slag met de Budo normen en waarden en maakt men  kennis met verschillende Budosporten, waaronder judo en kickboksen. Op een sportieve manier en in een veilige situatie leren we vaardigheden die we onderverdelen in 8 modules: Moed, Respect, Trouw, Verdraagzaamheid, Betrouwbaarheid, Eerlijkheid, Zelfbeheersing en Eer.  De deelnemers ontvangen na afronding van de module een certificaat.

In onze huidige maatschappij wordt veel gevraagd van onze kinderen. We zien bij onze sportlessen steeds vaker kinderen die vastlopen en niet of nauwelijks aansluiting vinden bij andere kinderen/volwassenen. Dit kan hun sociaal-emotionele ontwikkeling belemmeren en  daardoor kunnen ze steeds onzekerder worden.

Onzekerheid is heel normaal en hoeft niet meteen zorgelijk te zijn. Pas als je kind op verschillende vlakken erg onzeker is en het je kind belemmert in z’n ontwikkeling, dan is er een kans dat je kind een negatief zelfbeeld ontwikkelt.

Voor kinderen is sporten een goede manier om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Je kind leert vertrouwen op zijn lichaam, uitdagingen aan te gaan, fouten te maken en angsten te overwinnen. Daarnaast hebben ze bij sporten vaak veel contact met leeftijdsgenoten, wat ook belangrijk is voor het zelfvertrouwen van kinderen. Tijdens de lessen leren kinderen dat ze door oefenen en trainen er steeds beter in worden. Ze ontdekken ook welke sport van nature het beste bij ze past. Als je namelijk al een beetje goed ergens in bent, blijf je ook langer de sport beoefenen.

Alle deelnemers beginnen op hetzelfde niveau om het gevoel van gelijkheid te vergroten en het groepsgevoel te stimuleren. Lestijden: 5 t/m 7 jaar van 9:00 – 09:45 uur / 8+ van 10:00 – 11:00 uur.

De soKick lessen  worden gegeven in Sportzaal De Veste, Biezenlaan 29, 5708 ZA Helmond (Brandevoort)

De cursuskosten zijn € 65,00 voor 8 lessen.

Voor informatie en aanmelden voor de soKick lessen kunt u contact opnemen met: info@dehechteband.nl of telefonisch: 0492 7841 99 / 06 1441 1546. Even binnenlopen bij onze dojo Margrietstraat 63 te Mierlo kan ook. Of nog handiger: meld je aan voor de proeflessen op onze website www.dechteband.nl

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  seconden

Datum

08 okt 2022

Tijd

5 t/m 7 jaar 9:00-09:45 vanaf 8 jaar 10:00-11:00 uur
09:00 - 11:00

Kosten

€ 65,00

Meer Info

Meer informatie
Wijkhuis 't Brandpunt

Locatie

Wijkhuis 't Brandpunt
Biezenlaan 29 Helmond
Site
https://brandpunt.info/
Categorie
Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.