Tentoonstelling: ‘Daily encounters and how to catch them’

Het museum in Helmond presenteert weer een fraaie tentoonstelling; ‘Daily encounters and how to catch them’. De tentoonstelling is te zien tot en met 29 september. Toegangsprijzen en openingstijdens staan op de website.

Kunst kan een klein moment uit het dagelijks leven voor eeuwig vastleggen. Vluchtige momenten worden stilgezet, om ze vast te houden voor ze van ons wegglippen. Regendruppels op een oppervlak, licht dat achter wolken vandaan schijnt en naar beneden dwarrelende blaadjes van een boeket uitgebloeide tulpen. Maar ook niet-tastbare fenomenen als herinneringen aan een landschap van vroeger, lichamelijke sensaties na verlies of fantoombeelden die af en toe onverwacht op je netvlies verschijnen. Allemaal ogenschijnlijk vluchtige gebeurtenissen die de kunstenaars in deze tentoonstelling gebruiken in hun werk.

Maar de tentoonstelling gaat ook over het schilderen zelf. Hoe schilder je een vingervlek op een bewasemde spiegel, het gladde metalen oppervlak van een liftdeur, hoe vang je de essentie van de zon die door de bomen schijnt? Hoe combineer je het gevoel dat je krijgt wanneer je iets ziet, met wat je daadwerkelijk waarneemt? Wat schilder je wel, maar wat schilder je juist ook niet?

De kunstenaars in deze tentoonstelling gebruiken kleine dagelijkse fenomenen in hun werk. Ze laten zien hoe waarachtig de wereld om je heen is. Ze nemen je mee op een reis langs herinneringen of spelen met perceptie en optische illusies om je na te laten denken over de manier waarop je kijkt. In een ode aan het dagelijkse brengen zij niet alleen aan het licht wat er allemaal om je heen te zien is, maar nodigen ze je ook uit om hun wereld in te stappen en daar zelf iets uit te nemen naar de jouwe.

In de tentoonstelling kun je werk zien van Caja Boogers, Lieven Hendriks, Marie Reintjes, Eva Spierenburg, Evi Vingerling en Agnes Waruguru.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  seconden

Datum

19 jun 2024

Tijd

10:00 - 17:00

Meer Info

Lees meer
Kunsthal Helmond

Locatie

Kunsthal Helmond
F.J. van Thielpark 7, 5707 BX Helmond
Museum Helmond

Organisator

Museum Helmond
Telefoon
0492-587716
E-mail
info@museumhelmond.nl
Site
https://museumhelmond.nl/
Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *