Urban Matterz

UrbanMatterz gaat door. De zesde editie van het Urban en HipHop Festival van Nederland is een feit. Nadat UrbanMatterz begin mei besloot om te stoppen met de organisatie van het UrbanMatterz Festival en alle andere urban events en activiteiten, kwamen er veel reacties binnen. Het begrip voor hun besluit om te stoppen enerzijds en de vele argumenten om toch door te gaan anderzijds, heeft de organisatie over de streep getrokken. Het UrbanMatterz Festival op zaterdag 24 en zondag 25 september komt er dus toch.

Echte oldschool HipHop fans kunnen hun hart in september weer ophalen. De grondleggers van de HipHop, de founding fathers, wanen zich dan weer even terug in de tijd. Kinderen (jong en oud ) kunnen op een sportieve en creatieve manier kennis maken met Urban Sports, Dance & Culture in en om De Cacaofabriek in Helmond.

Zaterdag 24 september

De oorspronkelijke geplande twee concertavonden in de Popzaal van De Cacaofabriek, worden teruggebracht naar één avond: Zaterdag 24 september, de ‘Golden Era.’ De complete line-up wordt binnenkort in één keer bekendgemaakt.

Zondag 25 september

Tijdens de festivalzondag wordt een breed scala aan urban sports gepresenteerd. Niet alleen om naar te kijken maar zeker om ook mee te doen. Door samenwerking met Fonds Gehandicapten Fonds en met ‘Uniek Sporten de Peel,’ is er speciale aandacht voor inclusiviteit: iedereen moet kunnen meedoen. Kinderen kunnen ook zelf gaan ervaren hoe het voelt, om met een beperking te sporten.

Verder komt er een dancebattle waar gestreden wordt om diverse titels.

UrbanCulture

Naast het educatietraject dat in de aanloop naar het festival loopt, zijn er tijdens het festival verschillende culturele activiteiten om te ontdekken.

Graffiti 

Een aantal artiesten laat op uitnodiging zien wat ze kunnen. Daarnaast kunnen bezoekers zelf ook werken aan de eigen vaardigheden.

UrbanMarket

De organisatie streeft ernaar een aantrekkelijke markt samen te stellen, waar urban artikelen verkocht worden. Interesse? Stuur een mailtje naar info@urbanmatterz.nl

Datum

24 sep 2022
Verlopen!

Tijd

08:00
De Cacaofabriek

Locatie

De Cacaofabriek
Cacaokade 1 Helmond
Site
https://cacaofabriek.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.