Verrassend samenspel in tussenruimte in de Cacaofabriek expo

Op zondagmiddag 5 maart opent kunsthistoricus Rebecca Nelemans de tentoonstelling TUSSENRUIMTE in De Cacaofabriek. De kunstenaars Tinka Pittoors, Leo Vroegindeweij, Nathalie Brans en Ton Slits reageren op een geheel eigen wijze op de wereld om ons heen. Het werk van de vier kunstenaars verspringt van macro naar micro, van binnen naar buiten en andersom. Ondanks de zeer verschillende werken, zijn er toch verrassend veel parallellen, die zichtbaar worden nu hun werk in De Cacaofabriek in samenhang wordt gepresenteerd. De expositie TUSSENRUIMTE is van 6 maart t/m 14 mei 2023 dagelijks te zien in De Cacaofabriek Expo.

Het ontstaan van een nieuwe dynamiek
De Cacaofabriek nodigde beeldend kunstenaar Ton Slits uit om met zijn eigen werk als uitgangspunt een tentoonstelling samen te stellen. Na onderzoek, selectie en een tour langs ateliers ziet TUSSENRUIMTE het licht. De titel verwijst naar een betekenisvolle stilte in een muziekpartituur of een ruimtelijke uitsparing. In de stilte of de leegte kan er een inzicht gevend besef ontstaan.

Kunst prikkelt de verbeeldingskracht
Als bezoeker van de tentoonstelling word je uitgenodigd nieuwe verbanden te ontdekken tussen complementaire en verschillende artistieke ideeën. Verbeeldingskracht verandert de wereld niet per se in een betere wereld, maar het maakt het wel mogelijk dat deze anders ervaren kan worden. En ook anders kan worden geïnterpreteerd en uiteindelijk ook anders zal worden doorgegeven. TUSSENRUIMTE is een visueel rijke en aantrekkelijke tentoonstelling, waarin de werken van de kunstenaars een dialoog aangaan met elkaar en de monumentale expositieruimte van De Cacaofabriek.

Randprogramma
Bij de tentoonstelling TUSSENRUIMTE verschijnt een publicatie met teksten van Ton Slits en Rick Vercauteren. Daarnaast is er een programma met onder andere performances van Nathalie Brans, met films en kunstenaarsgesprekken. De expositie wordt officieel geopend op zondag 5 maart om 15.00 uur door kunsthistoricus Rebecca Nelemans. Daarna is de expositie t/m zondag 14 mei dagelijks te zien tussen 13.00 en 17.00 uur.

Datum

06 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

13:00 - 17:00
De Cacaofabriek Expo

Locatie

De Cacaofabriek Expo
Cacaokade 1 Helmond
Site
https://cacaofabriek.nl/expo
Categorie
De Cacaofabriek

Organisator

De Cacaofabriek
Telefoon
0492-529009
E-mail
info@cacaofabriek.nl
Site
https://cacaofabriek.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *