Vier de zomer bij Zomerkasteel Helmond

Vier de zomer bij het sfeervolle Zomerkasteel Helmond!

Van 9 juli tot en met 4 september kun je in de zomervakantie met de (klein)kinderen in de grootste waterburcht van Nederland, Kasteel Helmond, een vol programma beleven, gevuld met heerlijke historische verhalen verteld door onze kasteelpersonages.

Rijkgekleurde verhalen

Ieder dag zijn er kasteelbewoners aanwezig. Het blijft nog even een verrassing wie dat zijn! Misschien komt kasteelheer Wesselman wel langs, of de kok van de familie Van Cortenbach. Hij kan je precies vertellen hoe je het gerecht Dondeijne kunt maken! Ook krijg je het recept mee naar huis.

Selfie jezelf en je vrienden

Zittend op de troon in de grote ridderzaal is jouw kans voor een unieke selfie. Als je dan ook nog jezelf lekker verkleedt als een echte jonkvrouw of ridder, dan is het feest compleet.

Spelen en speuren

Ook kun je elke dag op z’n middeleeuws spelen op het binnenplein en speuren in de spannende kelders van het kasteel.

Maak je eigen kruiden- of theezakje

Vul een buideltje met heerlijk geurende gedroogde (thee)kruiden en gebruik het als geurzakje of om thee van te zetten.

Ontmoet freule Emelie

Emelie Wesselman was de dochter van de laatste kasteelheer. In een tentoonstelling over haar leven in het Zomerkasteel maak je kennis met allerlei voorwerpen die van haar zijn geweest. Zoals een pop met haar eigen haar! Of haar poëziealbum en kinderservies, kleding en nog veel meer. Maak de speurtocht en ontdek alles over haar leven.

Smikkel smakkel

In ons gezellige Kasteelcafé kun je smakelijke zomergerechten bestellen en je eigen zomerdrankje tappen en proeven.

Ontdek het zoldermysterie

Op de eeuwenoude zolder van het zomerkasteel kan jij het verhaal beleven van de grote brand in 1549 toen het halve kasteel in lichterlaaie stond. Gelukkig kon men de brand blussen en het kasteel weer prachtig mooi opbouwen. De eeuwenoude zolder vertelt jou via allerlei kasteelfiguren uit een ver verleden, zijn verhaal. Je kunt meedoen op dinsdag tot en met zondag om 11.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

Let op: reserveren is niet nodig. De tour is geschikt voor bezoekers van 8 jaar en ouder die goed mobiel zijn, het is niet mogelijk om in een rolstoel de zolder te bezoeken. Bij te hoge temperaturen is er een kans dat de zoldertour niet doorgaat.

 Over Museum Helmond

Kasteel Helmond maakt deel uit van Museum Helmond, samen met Kunsthal Helmond. De beide locaties liggen in het centrum van Helmond en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de trein stap je uit op station Helmond, het is circa 10 -15 minuten lopen naar Museum Helmond. Parkeren kan op 3 minuten lopen van het kasteel of onder de parkeergarage Boscotondo die zich onder de Kunsthal bevindt. Ga naar www.museumhelmond.nl voor actuele informatie, over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.

OPENINGSTIJDEN
Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen (Pasen en Pinksteren) 10.00 tot 17.00 uur

Nieuwjaarsdag, carnaval
(zaterdag t/m maandag), 1e Kerstdag.


Bronfoto: Fotostudio5700

Datum

09 jul 2022
Verlopen!

Tijd

10:00 - 17:00

Locatie

Kasteel Helmond
Kasteelplein 1 5701 PP Helmond
Museum Helmond

Organisator

Museum Helmond
Telefoon
0492-587716
E-mail
info@museumhelmond.nl
Site
https://museumhelmond.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *