Walker Evans Revisited

Walker Evans (1903-1975) is misschien wel één van de bekendste fotografen van de twintigste eeuw. Zijn foto’s behoren tot de meest iconische beelden van de moderne fotografie. Direct en genereus, analytisch maar toch lyrisch, zorgvuldig gecomponeerd, maar niet geforceerd. Zijn manier van werken is tot op de dag van vandaag een inspiratie voor velen.

De tentoonstelling te zien in Kunsthal Helmond van 11 oktober 2022 tot en met 5 maart 2023 werd eerder getoond in Kunsthalle Mannheim tijdens de ‘Biennale für aktuelle Fotografie 2020’ en is samengesteld door gastcurator David Campany.

Haarscherp gevoel voor context

Evans had een haarscherp gevoel voor context, tekst en relaties tussen beelden. Of het nu ging om tentoonstellingen, of om boeken en tijdschriften. Naast een bijzondere fotograaf, was hij ook editor, schrijver en ontwerper.

Werken in de geest van Evans

In Walker Evans Revisited zien we werk van hedendaagse fotografen die werken in de geest van Walker Evans. Ze zijn geïnspireerd door zijn fotografie van het dagelijkse leven: mensen die hij op straat tegen kwam, bijzondere gebouwen en objecten. Sommige kunstenaars bezoeken bepaalde locaties die bekend zijn uit foto’s van Evans en weer anderen reageren heel direct op zijn fotografie. Als eerbetoon, inspiratie of door zijn iconische beelden met nieuwe betekenis te laden.

Deelnemende fotografen

Walker Evans Revisited bevat werk van Sherrie Levine, Michael Mandiberg, Camille Fallet, Julia Curtin, Darren Harvey-Regan, Jessica Potter, James Nares, Anastasia Samoylova, Bryan Schutmaat, Patrick Pound, Ute Mahler & Werner Mahler, Stephen Shore, Mark Ruwedel, RaMell Ross, George Georgiou, Lisa Kereszi, Vanessa Winship, Cortis&Sonderegger en Walker Evans.

Bereikbaarheid en tarieven Museum Helmond

Kunsthal Helmond maakt deel uit van Museum Helmond, samen met Kasteel Helmond. De beide locaties liggen in het centrum van Helmond en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Met de trein stap je uit op station Helmond, het is circa 10 -15minuten lopen naar Kunsthal Helmond. Parkeren kan parkeergarage Boscotondo die zich onder de Kunsthal bevindt. Ga naar www.museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.

Datum

11 okt 2022
Verlopen!

Tijd

De hele dag
Kunsthal Helmond

Locatie

Kunsthal Helmond
F.J. van Thielpark 7, 5707 BX Helmond
Museum Helmond

Organisator

Museum Helmond
Telefoon
0492-587716
E-mail
info@museumhelmond.nl
Site
https://museumhelmond.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.