World Press Photo Exhibition in Helmond

World Press Photo Exhibition in Helmond

Ondanks de weerbarstige omstandigheden van de eerste twee edities wist World Press Photo Helmond een ijzersterke eerste indruk achter te laten. Begin 2023 is de wereldse tentoonstelling dan ook terug in de stad, in de expositieruimte van De Cacaofabriek. Noteer 21 januari t/m 19 februari alvast in je agenda!

Terug op het honk
Vanwege de verlengde lockdown was het niet mogelijk om de World Press Photo Exhibition afgelopen januari plaats te laten vinden in De Cacaofabriek. In de laatste week voorafgaand aan de opening werd de expositie dan ook verplaatst naar het glazen paviljoen van theater Het Speelhuis. De 120 meter lange glaswand diende daar als decor voor de foto’s die naar buiten toe werden tentoongesteld: een verrassend goede oplossing. Toch zijn we blij dat de wereldse tentoonstelling terug is op het honk.

Gratis toegankelijk
In De Cacaofabriek Expo zijn de winnende foto’s begin volgend jaar dagelijks gratis te bezichtigen. Dat is niet overal in de wereld zo! Maar samen met onze partners lukt het om de expositie toegankelijk te maken voor iedereen die ‘m wil zien, van jong tot oud.

Bouwen aan de toekomst
Naast Stichting Openbare Basisscholen Helmond, onderwijspartner van het eerste uur, hebben ook de OMO Scholengroep, Jan van Brabant College, Hogeschool de Kempel (pabo) en ROC ter Aa aangegeven voor de komende vier jaar partner te worden in World Press Photo Helmond. Ook Driessen Groep stapt in om dit project mede mogelijk te maken. Eindhovens Dagblad en Helmond Marketing dragen bij aan de zichtbaarheid van deze wereldse beelden en lokale verhalen.

Meer informatie over World Press Photo Helmond 2022 vind je hier.

 

 

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  seconden

Datum

31 jan 2023
Actief...

Tijd

De hele dag
De Cacaofabriek

Locatie

De Cacaofabriek
Cacaokade 1 Helmond
Site
https://cacaofabriek.nl/
De Cacaofabriek

Organisator

De Cacaofabriek
Telefoon
0492-529009
E-mail
info@cacaofabriek.nl
Site
https://cacaofabriek.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.