Expert opent winkel in pand failliete BCC Helmond

Eind januari opent elektronicaketen Expert een nieuwe winkel in het voormalige BCC-pand aan de Ameidewal in Helmond. Het wordt de vierde Expert van Geert Linders en Toine Bastiaans die gezamenlijk al eigenaar zijn van de Expert-winkels in Deurne, Venray en Horst en het Expert-magazijn in Ysselsteyn. Elektronicaketen Expert heeft in Nederland ongeveer 150 vestigingen.

BCC werd eind september van dit jaar failliet verklaard. Het filiaal in Helmond bleef daarna nog wel enkele weken open. Volgens Expert-directeur Linders was in het retailwereldje al bekend dat het slecht ging met BCC. Over een eventuele overname had hij al langer nagedacht en daarom werd er direct na het faillissement van BCC snel gehandeld. “Er bleken uiteindelijk meerdere kapers op de kust, maar we hebben het pand snel gehuurd van verhuurder Verspaget. We huren voor vijf jaar, met een optie voor nog eens vijf jaar.”

Overname personeel BCC

“Inmiddels hebben we ook al drie medewerkers van het oude BCC overgenomen. Met nog drie anderen zijn volgende week sollicitatiegesprekken. Ik vermoed dat er dagelijks zeker vijf medewerkers in de winkel moeten staan.” Linders krijgt de sleutel van het pand in de eerste of tweede week van januari. “Dan gaan we verbouwen. Er komt nieuw tapijt in de zaak en alle verlichting wordt vervangen en energiezuinig. Verder wordt natuurlijk de Expert-huisstijl toegepast.”

Helmondse klanten

Zestien jaar geleden was er voor het laatst een Expert-winkel in Helmond. “Jan Prinsen aan de Molenstraat sloot toen zijn winkel; we hebben in Deurne nog zijn voorraad overgenomen.” Volgens Linders heeft Expert al meerdere klanten in Helmond. Ze komen nu nog naar Deurne maar kunnen vanaf januari dus ook in Helmond terecht. Meerdere elektronicaketens zijn de laatste jaren op de fles gegaan. Toch is Linders niet bang voor de toekomst.

Klant staat centraal

“We zijn niet duurder dan bijvoorbeeld een MediaMarkt. Die keten heeft misschien meer geld voor een agressieve marketing, maar bij ons staan de ondernemer en de service aan de klant centraal. We bezorgen en repareren en ook onze website is piekfijn op orde. We hebben vertrouwen in de toekomst, ook in Helmond.”

Foto: Expert

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *