Exploitatie Zwembad De Braak gegund aan Optisport

De gemeente Helmond gunt het beheer en de exploitatie van zwembad De Braak voor 15 jaar aan Optisport. Er deden uiteindelijk twee partijen mee aan de aanbesteding voor de exploitatie van het zwembad, dat ook een bijbehorende horeca omvat. De inschrijving van Optisport kwam na een uitgebreide beoordeling als beste uit de bus. Vanaf oktober 2023 gaat het contract in voor een periode van 15 jaar.

Wethouder Harrie van Dijk: “Helmond wil een aantrekkelijke stad zijn waar elke inwoner mee kan doen. Publiek toegankelijke voorzieningen, zoals een zwembad, maken dan het verschil. Of je nu wil wedstrijdzwemmen of babyzwemmen, voor de recreatie of voor het gezelschap. We zijn verheugd dat we nu een goede partij hebben gevonden die voor ons het zwembad gaat exploiteren. En ertoe bij gaat dragen dat in Helmond elke inwoner kan sporten en zwemmen.”

Over Optisport

Optisport is expert in het exploiteren van maatschappelijke voorzieningen voor gemeentes. In ruim 400 sportaccommodaties, 88 binnen- en buitenzwembaden, 24 Health Clubs en 3 ijsbanen werken zo’n 2.200 medewerkers, verspreid over Nederland en België.

Optisport is opgetogen met de keuze van de gemeente Helmond. “Het nieuwe zwembad De Braak wordt een plek waar alles draait om gezondheid en bewegen en waar (zwem)aanbod is voor elke doelgroep. Met een horeca waar onze gasten elkaar kunnen ontmoeten en na hun activiteiten gezellig kunnen napraten. Vanuit onze overtuiging dragen wij bij aan een gezond en sociaal Helmond. We sluiten ons graag aan bij het Helmondse Sportakkoord. We gaan actief de samenwerking aan met lokale organisaties en verenigingen om onze gezamenlijke doelen te bereiken. Ook zien we er naar uit om binnenkort kennis te maken met het personeel van zwembad De Wissen. Graag willen we de medewerkers behouden voor zwembad De Braak. De komende periode staat tegelijk in het teken van kennismaken met de vaste gebruikers van het zwembad,” aldus Michel Kouwenhoven, directeur Optisport.

Definitieve gunning

Op 11 april is door de gemeente Helmond voorlopig gegund. De afgewezen kandidaat heeft geen bezwaar en daarmee is op 2 mei 2023 de gunning definitief. De gemeente Helmond gaat op 9 mei met Optisport een exploitatiecontract en een huurcontract aan.

De nieuwbouw van het zwembad gaat voorspoedig. Vooralsnog blijft de planning om in het najaar van 2023 het zwembad in gebruik te nemen overeind. Bekijk de voortgang op www.campusDebraak.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.