Expositie 40 jaar stedenband Helmond-San Marcos

De Stedenband Helmond – San Marcos bestaat dit jaar veertig jaar. Ter gelegenheid daarvan komt er een tentoonstelling met als titel Verbinden – Verbinding. De fototentoonstelling is van 17 juli tot 5 september te bekijken, buiten bij het Speelhuis. Dat gebeurt op dezelfde manier als met de expositie van World Press Photo. Dag en nacht te zien, dus door de ramen.

San Marcos is een stadje in het arme Midden-Amerikaanse land Nicaragua. Met hulp vanuit Helmond is ongeveer 20 jaar geleden het verzorgingstehuis Horizonte voor ouderen in San Marcos gebouwd, het eerste in Nicaragua. Oud worden is een voorrecht dat velen wordt ontzegd, niet alleen in San Marcos. Met gevoel vertelt de fotografe Maria Garcia door middel van haar zwart-wit foto’s over het leven in Horizonte. Het verbinden van verleden en toekomst komt tot uitdrukking door jonge mensen in kleur deel te laten uitmaken van deze tentoonstelling. Deze foto’s zijn van Jan Balvers.

Het thema van deze tentoonstelling is Verbinden – Verbinding: verbinden van oud en jong. Dit om de intenties van de VN Internationale Dag van Partnerschappen te laten zien. De reikende handen van Michelangelo verbeelden dit thema; elkaar vasthouden is het resultaat van die respectvolle benadering.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.