Expositie Coeur de Parisienne in Cacaofabriek

Coeur de Parisienne is een expositie die op zondag 17 oktober opent in de Cacaofabriek in Helmond. De tentoonstelling van schilder Helma Michiels en keramisch werk van Janine Frye, Boris van Hoof en Sabina Timmermans duurt tot en met 28 november en is dagelijks gratis te bezoeken. De opening op 17 oktober is om 15.00 uur door Stijn Smeulders, gedeputeerde voor Cultuur, Sport, Welzijn en Veiligheid van de Provincie Noord-Brabant.

Coeur de Parisienne is een dialoog tussen de schilderijen van Helma Michiels en de keramische sculpturen van Janina Frye, Boris van Hoof en Sabina Timmermans. Het werk van Michiels bestaat uit expressieve, geabstraheerde schilderijen en tekeningen waarin ze de
kracht van de vrouw laat doorklinken. Vele wegen in Michiels’ werk leiden naar Parijs. Het is de stad waar in de achttiende eeuw tijdens de Franse Revolutie het moderne feminisme werd geboren, waar Van Gogh en zijn laat negentiende-eeuwse tijdgenoten naartoe trokken voor
inspiratie en ervaring, en waar in 2016 het Klimaatakkoord werd getekend. Het moderne Parijs is nog steeds een stad waar kunst de efficiëntie van het moderne leven ontstijgt en tot de verbeelding blijft spreken.

Europees Keramisch Werkcentrum

Coeur de Parisienne is een samenwerking tussen de Cacaofabriek in Helmond en Sundaymorning@ekwc in Oisterwijk. De Cacaofabriek nodigde Helma Michiels uit voor deze expositie en nodigde het keramisch centrum uit om kunstenaars naar aanleiding van een
werkperiode in het EKWC aan te dragen als aanvullingen op Michiels’ werk. Directeur Ranti Tjan en projectleider Nico Thöne kozen drie kunstenaars: Janina Frye, Boris van Hoof en Sabina Timmermans. Zij zagen in het werk van deze drie kunstenaars echo’s van het vrije, fysieke werk van Michiels. In Coeur de Parisienne vormen de schilderijen en tekeningen van Michiels de rode draad. Het keramiek van Frye, van Hoof en Timmermans verhoudt zich daarmee inhoudelijk en visueel op eigen wijze.

Corona informatie

Voor deze tentoonstelling is een geldig coronabewijs nodig, doormiddel van de CoronaCheck app of een uitgeprinte QR-code.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Austeja Jonikate - Redactie

Ik ben Austeja en ik kom uit Helmond. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ik ben een van de nieuwe aanwinsten van DitisHelmond.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *