Expositie ‘Welkom in het Verheden’ in Cacaofabriek

In de expositie ‘Welkom in het Verheden’ in de Cacaofabriek Helmond slaan studenten, kunstenaar, Museum Helmond en De Cacaofabriek handen ineen. Vanaf 12 december is de tentoonstelling, waar het ’verre’ heden en verleden samenkomen, te zien.

De expositie loopt tot en met 14  januari en is georganiseerd door studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in samenwerking met De Cacaofabriek, Museum Helmond, kunstenaar Stijn Peeters en studenten van de Radboud Universiteit.

De exposanten nemen in hun werk een standpunt in tegenover actuele problematiek en verbeelden mogelijke toekomstscenario’s. Het publiek wordt door de begeleidende teksten uitgenodigd een positie ten aanzien van actualiteit, het verleden en de toekomst in te nemen.

Samen sterk

Opdrachtgever voor deze expositie is De Cacaofabriek. De Cacaofabriek is een belangrijk podium voor kunst en cultuur in de omgeving van Helmond en biedt bij elke tentoonstelling een educatief programma. Organiserend partner is Museum Helmond, die haar kunstcollectie heeft opengesteld om zo het bronnenonderzoek voor dit project mogelijk te maken. Door de presentatie van een viertal foto’s uit de collectie van Museum Helmond wordt het post humanistisch toekomstbeeld binnen de expositie verduidelijkt. Zowel de studenten van de ABV als de studenten van de Radboud Universiteit worden in dit project begeleidt door Stijn Peeters en kunsttheoreticus Christianne Niesten.

Voor de actuele situatie rond Corona, check de website.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *