Themabijeenkomst psychische kwetsbaarheden 11 mei ‘t Warant Helmond

Verhalen met elkaar delen, steun bij elkaar vinden en kennis opdoen. Voor familie en naasten van mensen met psychische kwetsbaarheden houdt de Familie- en Naastenraad van GGZ Oost Brabant een themabijeenkomst. Die vindt plaats op donderdag 11 mei in ’t Warant in Helmond. Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij de vraag ‘Hoe help ik mijn naaste bij zijn of haar herstel’.

Eén op de vier Brabanders krijgt in zijn leven te maken met psychische klachten. Familie en naasten kunnen een belangrijke rol spelen in het herstelproces. Vaak zoeken ze naar de juiste vorm van hulp bieden, zowel voor hun naaste als voor zichzelf. De Familie- en Naastenraad wil hen graag handvatten bieden met een themabijeenkomst. “Het doel van de avond is voor ons tweeledig. Er is gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen en zo van elkaar te leren. Maar daarnaast krijg je ook informatie van deskundige sprekers. Zo vertelt directeur behandelzaken en klinisch psycholoog van GGZ Oost Brabant, Lianne Verbruggen, over de rol van naasten tijdens het herstel. En vertelt ervaringsdeskundige Elske van de Velde over haar eigen ervaringsverhaal als naaste.” De Familie- en Naastenraad organiseert daarnaast een interactieve workshop tijdens de bijeenkomst. “Waarbij we in groepen in gesprek gaan over ervaringen.”

Waardevolle avond

Dit is de tweede editie van de themabijeenkomst. Familie- en Naastenraad: “Vorig jaar hielden we deze bijeenkomst in Oss, waar we met veel plezier op terugkijken. De reacties van de bezoekers waren positief. Ze gaven aan dat ze de avond als zeer waardevol ervoeren. Het delen van verhalen en kennis vergaren werkt steunend en zet je als naaste meer in je kracht. We hopen dit ook te kunnen betekenen voor de familie en naasten van mensen met psychische kwetsbaarheden in Helmond en omgeving.”

Details over de avond

Datum: Donderdag 11 mei

Tijdstip: 18.00 – 20.30 uur

Locatie: ’t Warant, Wesselmanlaan 25a, 5707 HA Helmond

Deelname is gratis maar aanmelden is i.v.m. de catering gewenst, via dit formulier: https://fd8.formdesk.com/ggzoostbrabant/themabijeenkomst_naasten

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *