Familie Hillen deelt volgens traditie oliebollen uit in Brouwhuis

Edwin Hillen heeft vanmiddag samen met zijn moeder een inmiddels bekende traditie van oliebollen uitdelen aan vrienden en familie, aangepast aan de Covidregels. Dat gebeurde vandaag, op oudejaarsdag aan de Bruhezerweg 16 in de wijk Helmond tussen 14.00-15.00 uur.

Edwin en Patricia Hillen zijn mede-eigenaar van ICT bedrijf Digimij. Edwin is in het Helmondse ook bekend als bestuurslid van De Keiebijters en is actief op allerlei vlakken. Het stel is bevriend met Theo en Jerry Smits van Bruur Event Service. Met z’n allen hebben ze vandaag de oliebollenactie georganiseerd. En moeders maar bakken…

Deze oliebollen-traditie is over komen waaien vanuit Den Haag waar respectievelijk de oma en moeder van Edwin in zijn jeugd de oliebollen bakten en vanuit huis gratis uitdeelden aan familie en vrienden. Edwin en zijn moeder wilden hoe dan ook deze traditie doorzetten, zeker in dit ‘afstandelijk’ jaar door Covid en hebben vanmiddag tussen 14.00-15.00 uur vanaf de oprit tasjes met versgebakken oliebollen en appelbeignets uitgedeeld.

Theo en Jerry hebben het opgeleukt door met veiligheidshesjes het ‘verkeer te regelen’ en te zorgen dat dit alles geheel volgens de Covid-regelgeving gebeurde. De overburen kwamen nog met een lekker borreltje aanzetten zodat ze warm bleven. Zo zie je dat een kleine wijk heel ‘groot’ kan zijn, zeker in tijden van crisis.

Foto’s: Theo Smits

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *