Fanfare De Vooruitgang in Stiphout bracht zaterdag een serenade aan inwoners van deze kern van Helmond die wat voor het dorp en gemeenschap betekenen of hebben betekend.  

Onder een stralende zon en voorafgegaan door de drumband trokken de muzikanten met commissarissen op deze ‘buitendag’ door de straten. De fanfare ging langs winkels, donateurs die het verenigingsleven al heel lang steunen, (cultuur)kampioenen, Stiphoutenaren die een Koninklijke Onderscheiding hadden gekregen en langs veel gouden en diamanten bruidsparen. Ze straalden allemaal van oor tot oor. Voorzitter Jan Willem de Rijk had voor iedereen mooie woorden, waarna op elk adres een ‘Lang zullen ze leven’ klonk.  

Bij de Schaapskooi tussen Stiphout en Croy was een pauze ingelast. Koffie en broodjes stonden te wachten voor de leden van de fanfare. Daar werden acht jubilarissen in het zonnetje gezet. Marlotte Brouwers en Koen Verhoeven vierden het zilveren jubileum(25 jaar lid). Carel van Hoof, Eric Geubels en Perry van Berkel waren veertig jaar lid. Ernst Kruisbrink vierde het gouden jubileum terwijl Jan Dielemans en Willie Adriaans geëerd werden voor hun 65-jarig lidmaatschap.  

Na gedane arbeid werd de dag afgesloten met een gezamenlijke barbecue en werden de instrumenten voor even weer opgeborgen. 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.