Fatbiker rijdt kind van 4 jaar aan in Veestraat in Helmond

Een 4-jarig kind is vrijdagavond aangereden door een fatbiker in de Veestraat in het Helmondse centrum. Het slachtoffertje raakte gewond en is naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Fatbikes: ze liggen al een tijdlang onder een vergrootglas. Volgens velen is het wachten op ongelukken. En vrijdagavond was het dus raak in het centrum van Helmond, nota bene in het voetgangersgebied. Een 4-jarig kind raakte daar gewond toen het werd aangereden door een fatbiker. De snelle elektrische fiets met dikke banden werd bestuurd door een 14-jarige jongen. Het slachtoffertje raakte gewond en is naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

De ouders van de 14-jarige jongen worden aansprakelijk gesteld voor het ongeluk. Ook krijgt de 14-jarige een proces-verbaal voor fietsen in het voetgangersgebied. De fatbike is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek.

Opgevoerde fatbikes
Dit is Helmond stelde afgelopen week nog vragen aan de gemeente omtrent fatbikes in het centrum. Daarbij gaf de gemeente aan dat zij zich wat opgevoerde fatbikes betreft in ieder geval aansluit bij de landelijke actie van verschillende gemeentes om die te gaan verbieden. “Dit is in onze ogen immers een strafbaar feit.” Of het ongeval ook invloed heeft op verdere maatregelen omtrent fatbikes valt nu nog af te wachten.

[Foto: Jason Gerritsen]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *