Het Robustelly orgel in de St. Lambertuskerk in Helmond is 250 jaar oud. Dat wordt gevierd met een feestelijk jubileumprogramma. Op zaterdag 14 mei wordt de aftrap gedaan met de eerste marktbespeling die om 11.00 uur begint. Mensen kunnen dan de drukte van het centrum ontvluchten en even genieten van de sfeer en de muziek in de kerk. De toegang is vrij.

Stadsorganist Jan van de Laar verheugt zich weer op de marktbespelingen. Die hebben lange tijd stilgelegen vanwege corona. Hij hoopt de Helmonders weer in de kerk te mogen ontvangen. En dat ze de kerk verlaten met een trots gevoel. Trots op het prachtige muzikale erfgoed in hun stad.

Op vrijdag 27 mei wordt het 250-jarige jubileum gevierd met het openingsconcert van een concertserie. Een bijzonder concert door Van de Laar samen met twee sopranen, Aldona Bartnik en Klaartje van Veldhoven.

Verder in het jaar geeft de stadsorganist een concert samen met Hoornensemble Capricorno. Dat is op zondag 2 oktober ‘s avonds vanaf half acht. Van de Laar kijkt erg uit naar dat concert wat de afsluiting wordt van het jubileumjaar. Hij noemt het een zeer bijzonder concert dat eigenlijk niemand mag missen.

Kaartjes hiervoor zijn te bestellen via Lambertusconcertenhelmond.nl of aan de kerk.

Voor verdere concerten en andere activiteiten: www.robustelly-society-helmond.com.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.