Update: feestje loopt fout in Margrietlaan

In de nacht van zaterdag op zondag ontstond rond half 2 grote consternatie in de Margrietlaan. Wat begon als een mooi feestje in een buurtcafé, eindigde na afloop van het feest in een ruzie in een woning aan de Margrietlaan, wat daarna op straat verder werd uitgevochten, met daarbij flinke dreigementen. Dat noodzaakte omstanders en omwonenden om de politie te bellen.

Deze kwam na diverse keren bellen en na uitdrukkelijk aandringen aangerukt met 8 politiewagens. Het was duidelijk dat ze de 112-meldingen erg serieus hadden genomen. Al het geschreeuw en gedreig had namelijk niet alleen de bewoners van de Margrietlaan, maar ook de rest van de buurt wakker geschud. Het grootste probleem was dat men doodsbedreigingen hoorde en dat was geroepen dat iemand rondliep met een wapen. Veel personen die zich bij de ruzie betrokken voelden, lieten zich ook de hele tijd luidruchtig gelden.

Ondertussen verscheen ook de ambulance. Een van de aanwezigen van het feest werd midden op straat onwel. De ambulance nam haar voor de zekerheid mee, vooral om haar uit de nogal explosieve situatie te krijgen. Het bleek gelukkig een geval van extreme hyperventilatie. Toch zorgde dit gebeuren voor weer een nieuwe vlam in de pan en hield de politie zich lange tijd bezig met de diverse groepjes om daar weer de brandjes te blussen.

Eén persoon die op het feest aanwezig was geweest, werd korte tijd in de boeien geslagen. Hij weigerde namelijk in eerste instantie mee te werken aan de steeds dringendere verzoeken van de politie. Uiteindelijk bedaarde hij en kon de politie met hem in gesprek. Zijn auto werd vervolgens door de politie doorzocht, omdat men riep dat hij gewapend was. Hij had geen wapens bij zich en ook in de auto werd niets gevonden. Daarop verwijderden de agenten de boeien en kon hij zijn weg naar huis vervolgen.

De andere bezoekers werden door de agenten vriendelijk doch dringend verzocht om ook naar huis te gaan. De aanwezigheid van de politie zorgde uiteindelijk voor een  rustig einde van deze rumoerige nachtelijke onderbreking. Gelukkig liep het allemaal met een flinke sisser af.

Niet in het café

Vandaag liet de eigenaar van het buurtcafé ons weten dat de ruzie níet in zijn café begon. “Ik krijg nu enorm veel telefoontjes, omdat het er op lijkt dat de ruzie in mijn café is begonnen. Dat is dus niet zo. Het feest bij ons was toen al afgelopen. En de betreffende ruziezoekers waren toen alweer thuis in hun woningen aan de Margrietlaan. Ik doe met heel mijn hart mijn best om een goede naam op de bouwen in de buurt. En daarom wil ik dit even uitdrukkelijk vermelden.” Bij deze.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *