• Zorg en ondersteuning

In Helmond hoeft niemand meer in de zorgen te zitten want er zijn genoeg instanties die mensen helpen die het moeilijk hebben. Op de President Rooseveltlaan is er ook zo’n instantie gevestigd. Dit is de Zorg en ondersteuning Helmond.

De eigenaresse is mevrouw Nora Barrachdi en de directeur is de heer Dimitri Klerx, twee vriendelijke mensen die altijd tijd hebben voor een praatje of een luisterend oor. Er werken ongeveer vijftien medewerkers die overal een oplossing voor hebben en goede raad kunnen geven. Op woensdag 20 mei viert Zorg en ondersteuning het 12.5 jarig bestaan.

Reden om er een klein feestje van te maken. Om 11.00 uur reden mevrouw Barrachdi en de heer Klerx nietsvermoedend de parkeerplaats op en keken verbaasd toen zij zagen dat al het personeel voor het pand stond met een feestelijke oranje slinger om de nek. Eenmaal uitgestapt werd mevrouw Barrachdi onthaald met een luid: Lang zal ze leven. En toen een medewerkster een grote vaas bloemen en een enveloppe aan de eigenaresse overhandigde werd ze er zelfs een beetje emotioneel van. Dit had zij nooit verwacht.

Mevrouw Barrachdi werd gevraagd om mee te lopen naar de parkeerplaats aan de achterkant van het pand  en daar werd ze extra verrast. Er was een grote oranje tent opgezet met daaronder enkele fraai gedekte tafels. Daar werd haar een high tea aangeboden. Gezelligheid ten top. En iedereen had er zin in en was vrolijk. Enkele dames vertelden de wijkreporter dat zij het heel erg fijn vonden om voor mevrouw Barrachdi te mogen werken. Dus dan is er maar een goede oplossing: op naar de 25 jaar…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *