Deze week worden er in Helmond weer de fiets verkeersexamens gehouden. De schoolkinderen die hieraan meedoen zijn allemaal voorzien van een fel gekleurd hesje met een nummer en de naam van de school. De jonge fietsertjes zijn nog te zien in de stad tot en met vrijdag.

Het vertrekpunt en aankomst van de fiets verkeersexamens  is bij de Cacaofabriek. De controleposten zijn verspreid over het centrum en vlak daar buiten. Voorzitter Frans Stienen kwam voor het begin van de fietstocht even kijken en een praatje houden met de leerlingen die er wel zin in hadden. Zij waren tenminste flink opgewonden bij de start.

Er zijn in totaal 12 controleposten geplaatst en de controleurs letten op de normale regels die er in het verkeer gelden. Arm uitsteken bij het afslaan, stoppen voor het rode stoplicht, elkaar niet inhalen en vooral niet met een telefoontje in de hand fietsen bijvoorbeeld. Dit zijn enkele regels en daar werd ook fanatiek op gelet. De controleurs kruisen op een lijst de nummers aan van de leerlingen die hen passeren, maar ze kijken vooral of het goed ging of fout. Er worden toch enkele foutmeldingen genoteerd, zoals niet de arm uitsteken en stiekem door het rood rijden. Maar in het algemeen wordt er keurig gereden en op de regels gelet.

Ondanks het zonnetje tussen de buien door is het op sommige posten wel fris, vooral door de wind. Maar de controleurs vinden het prima. Eén controle duo heeft het erg naar de zin. De dames hebben stoelen neergezet en een parasol die het windje af en toe tegenhoudt. De leerlingen doen erg hun best dat geeft weer een veilig gevoel in Helmond.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *