De Fiets4daagse De Peel werd na twee door corona fietsloze jaren weer verreden met startplaatsen in Deurne, Meijel, Weert en Helmond (Stiphout). Alleen in Stiphout gingen dit jaar al ruim 2400 deelnemers in vier dagen van start.

De organisatie in Stiphout kreeg bij de Helmondse Atletiek Club een nieuwe uitvalsbasis. De deelnemers waren hier zeer over te spreken, liet een tevreden voorzitter Frans Kousen horen. Het goede fietsweer zorgde ervoor dat dagelijks 600 deelnemers op de pedalen gingen staan. Zij hadden de keuze bij de start uit 30, 45 of 60 kilometer en gingen op weg voor mooie fietsroutes in de omgeving.

Er waren weinig fietsers die een mechanisch mankement kregen onderweg. Door snel handelen van een jongedame van het horecapersoneel werd zelfs het leven gered van een deelneemster die een hartaanval kreeg  na aankomst op de start- en finish locatie. Voorzitter Frans Kousen toonde aan Iris zijn dankbaarheid met een grote bos bloemen en een groot applaus op de slotdag voor haar snelle reactie.

Burgemeester Elly Blanksma was vrijdagmiddag naar de start- en finishplaats gekomen om eerst het woord aan de deelnemers te richten en daarna enkele trekkingen voor de loterij te doen. De hoofdprijs, een e-bike, ging naar Gemert en werd gewonnen door mevrouw van Beers.

Peter Strijbosch van NH Verzekeringen reikte een cheque uit van 1500 euro aan Hans de Brouwer van Stichting Duofietsen Helmond. Volgend jaar wil Stichting Duo fietsen zeker mee doen aan de Fiets4daagse.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.