Fiets4Daagse De Peel zit er weer op

Tijdens de 46e Fiets4Daagse De Peel hebben dit jaar in totaal 8.628 fietsers deelgenomen,  verdeeld over de 3 startplaatsen Meijel, Deurne en Helmond-Stiphout. 

Startplaats Stiphout telde voor dinsdag tot en met vrijdag een totaal van bijna 2.400 deelnemers. Voor het tweede jaar op rij was de start- en finishplaats in bij de Helmondse Atletiek Club aan de Molenven. 

Vele handen maken licht werk

De vele vrijwilligers hadden niet alleen gezorgd voor voorbereidende activiteiten als het bewegwijzeren van de routes. Ook waren de plekken voor het inschrijven prima bezet en zorgden de vrijwilligers ervoor dat de deelnemers bij op start- en finishplaats niks te kort kwamen. Veel complimenten kreeg de organisatie van Helmond voor de gemaakte routes. Zeer variërend en goed berijdbaar. “Veel materiaalpech bleef de deelnemers bespaard”, vertelde de voorzitter van de werkgroep Stiphout Frans Kousen. “Een enkele kapotte band moest worden gerepareerd, een ketting opnieuw opgelegd en één keer was zelfs een trapper afgebroken.” De reparatie- c.q. bezemwagen van de organisatie deed goed dienst.

Afsluiting

Burgemeester Blanksma bezocht vrijdag de afsluiting van de Fiets4daagse en complimenteerde de organisatie met weer een succesvolle editie. Voor Paul van Sambeeck was het de laatste keer als voorzitter van de Stichting Fiets4Daagse De Peel. Hij legt met deze 46ste editie zijn voorzittershamer neer. Van Sambeeck nam weliswaar afscheid, maar blijft als vrijwilliger betrokken bij de werkgroep Stiphout. Dit is Helmond vroeg hem wat het doel is van zo’n Fiets4daagse. Daarop antwoorde de voorzitter: “De stichting stelt zich ten doel de bevordering van het fietstoerisme in het grensgebied van de provincies Noord-Brabant en Limburg in het algemeen en het houden van een jaarlijkse Fiets4Daagse in het bijzonder.” Echt een afsluiter voor een voorzitter.

Noteer alvast de data voor de Fiets4daagse De Peel voor volgend jaar; dinsdag 9 juli tot en met vrijdag 12 juli 2024!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *