Fietsroute naar Jan van Brabant College is het veiligste

Hoe veilig is de fietsroute naar het Jan van Brabant College? Veiliger dan de gemiddelde fietsroute naar een middelbare school in Helmond, zo blijkt uit onderzoek dat RTL Nieuws eerder publiceerde. Dit meldt de Helmondse school op de website. RTL deed onderzoek naar de veiligheid van de fietsroutes naar middelbare scholen in heel Nederland. Het Jan van Brabant College – locatie Molenstraat scoort het beste van alle middelbare scholen in Helmond. 

“Het maakt voor de verkeersveiligheid van je kind nogal wat uit waar en naar welke school het gaat. Want kinderen in Almere hebben veel minder kans op een ongeluk als ze onderweg zijn naar school, dan kinderen in bijvoorbeeld Schagen, Heerlen of Hengelo. Maar ook tussen scholen in dezelfde stad bestaan grote verschillen,” schrijft RTL Nieuws. Ook in Helmond maakt het qua verkeersveiligheid zeker uit naar welke school een kind ’s ochtends op de fiets vertrekt. De gemiddelde risicoscore in heel Helmond is 15%. Het Jan van Brabant College – Molenstraat zit daar met 11% ruim onder. Hiermee is het de beste scorende middelbare school van Helmond.

Het volledige onderzoek van RTL vind je hier: https://www.rtlnieuws.nl/onderzoek/artikel/5248941/hoe-gevaarlijk-schoolroute-nederland-voor-scholieren-op-fiets-naar-school

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *