Zondag 17 september was er een fietstocht georganiseerd en uitgestippeld door Helder Helmond, voor iedereen die van een leuke fietstocht hield. De organisator was onder andere Michael Rieter die eigenlijk in het kader van de autoloze zondag besloot om fietstochten te organiseren in de regio van Helmond. De deelname was voor iedereen die mee wilden. Ook mensen met scootmobielen konden mee rijden. Doelstelling was: het is geen wedstrijd maar een gezellig samenzijn voor fietsers. En de route was alleen bij Michael bekend zodat een ieder verrast zou worden waar en hoe er gereden zou worden. Er werden van te voren voor vertrek even wat punten besproken over de veiligheid en wanneer er gestopt zou worden. Er deden tien mensen mee die dankzij het schitterende weer er erg veel zin in hadden.

Vertrekplaats was voor het kasteel. En bij vertrek reden ze richting de Steenweg naar de Veestraat en de Kerkstraat waar de eerste stop was om dat Michael af en toe wat wilde vertellen over de cultuur en geschiedenis van Helmond. Toen ging de rit langs de Cacaofabriek, Suytkade, Annatheater waar een stop was en de fietsersgroep onmiddellijk werden ontvangen door Lavinia Germano die deze middag bezig was met de theaterlessen en tijdens de pauze de fietsstop van Helder Helmond ontdekte. Maar we moesten verder. De fietst tocht was van twaalf uur tot ongeveer vier uur en gezien de stops konden we niet lang stilstaan. Wat wel interessant was want Michael wist heel veel en heel boeiend te vertellen over de historie van Helmond. Er werd door enkele fietsers al geopperd dat Michael een goede stadshistoricus kon zijn. Ik zal de route wel door elkaar heen halen maar als leek had ik er absoluut geen verstand van hoe we eigenlijk reden. We kwamen op een gegeven terecht langs het Kapelleke van Binderen, langs de golfbanen van Laarbeek en eindigde bij de toren in Stiphout. Vervolgens naar de terreinen van HAC, langs het voetbalpark. De weg werd overgestoken lang de toren van Ziggo/UPC om te stoppen bij de Brandevoortse hoeve waar er een kop koffie gedronken werd met een lekker stuk gebak erbij. Maar de tocht maakte dankzij de verhalen van Michael wel indruk want er bleven verhalen verteld worden. Via een bepaalde route kwamen de fietsers weer terecht bij de Cacaofabriek en werd er afgeslagen richting industrieterrein richting Varenschut en Brouwhuis.

Het was voor de elfde keer dat er een fietstocht gehouden werd en iedereen had enorm genoten. Als U dit leest en eventueel zin heb om de fietstochten een keer mee te maken hou dan de kranten in de gaten of kijk even op de website van Helder Helmond. Het zal U zeker bevallen. Ik heb tenminste genoten van de mooie verhalen en de gezelligheid!

Verslag en Fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *