Film in kader van Week tegen Kindermishandeling

Veilig Thuis Zuidoost-Brabant nodigt belangstellenden uit om in deze Week tegen Kindermishandeling voor een gereduceerd tarief naar de film ‘Ray & Liz’ te gaan, in de Cacaofabriek in Helmond. Bij alle vertoningen zijn medewerkers van Veilig Thuis aanwezig en is er na afloop gelegenheid om te praten.

In 1996 publiceerde de Britse fotograaf en schilder Richard Billingham het fotoboek Ray’s a Laugh, over zijn alcoholische vader Ray en zijn obese, zwaar getatoeëerde moeder Liz. Ruim twintig jaar later debuteert hij als speelfilmregisseur met Ray & Liz, een grimmig, maar nooit klagerig portret van twee falende ouders. Zijn achtergrond als fotograaf is heel zichtbaar.

De film is nog te zien

Vandaag, woensdag 17 november, 19.00 uur;

Donderdag 18 november, 10.00 en 19.00 uur.

Hardnekkig probleem

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit in circa 3 procent van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen heeft de bevolking een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat je kunt doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

Ondanks vele campagnes, interventies en beschikbare kennis blijft het aantal slachtoffers van kindermishandeling te hoog. En toch is gezamenlijke inzet meer dan de moeite waard, omdat we het er allemaal over eens zijn dat elk kind recht heeft op een veilig thuis.

Oproep

Ook politie Helmond doet in het kader van de Week tegen Kindermishandeling een oproep: “Wie kun jij dat steuntje in de rug geven? Heb je vermoedens van kindermishandeling of -verwaarlozing? Praat er over. Bel Veilig Thuis (gratis en anoniem) 0800 2000 of chat via de website veiligthuis.nl. Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Open je oren en ogen voor kindermishandeling en kom in actie! Het houd niet op tot dat jij iets doet.”

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *