Film kijken in de tuin van De Wieger in Deurne

We kijken allemaal graag naar een goede film. Maar het wordt des te specialer als je dat in de openlucht kunt doen. Mooi dus dat je in het weekend van 25, 26 en 27 augustus weer terecht kunt bij het openlucht filmfestival Nacht van het Witte Doek in museum De Wieger in Deurne. De toegang is gratis.

Het openluchtfestival Nacht van het Witte Doek mag zich de afgelopen jaren verheugen op een grote belangstelling. De hele maand kun je bij De Wieger genieten van alles wat maar met film te maken heeft. Ook in het weekend van 25, 26 en 27 augustus is er weer een mooi en veelzijdig programma.

Vrijdag 25 augustus

Op 25 augustus is de film Close te zien in de tuin van het museum, met vooraf een kort concert van violiste Vlada Nabutovska. Close vertelt het verhaal van twee dertienjarige jongens die een hechte vriendschap hebben. En hoe ze proberen hun vriendschap, nadat deze verstoord raakt, weer op de goede baan krijgen.

Zaterdag 26 augustus

Zaterdag draait de film Return To Dust, met vooraf een inleiding door Gerlinda Heywegen, allebei in de museumtuin. Return To Dust is een gevoelig Chinees drama over de bijzondere band tussen een vrouw en een man, allebei door hun familie verstoten, gedwongen tot een gearrangeerd huwelijk.

Zondag 27 augustus

Op zondag staan twee documentaires op de rol in het Groot Atelier van De Wieger, met in de avond muziek van ‘Cool It Mammy’. Terwijl de twee documentaires achter elkaar worden vertoond, werken Emelie Jegerings en Monika van Kempen aan nieuw eigen werk in een live atelier buiten. Allereerst is de documentaire The Velvet Queen te zien. Deze gaat over de uiterst schuwe sneeuwluipaard in het Tibetaans Hoogland. Daarna kun je genieten van Shangri-La, Paradise Under Construction. In dit essayistische reisverhaal gaan twee filmmakers op zoek naar de geschiedenis van Shangri-La, het beroemde denkbeeldige paradijs.

In de museumtuin wordt muziek gemaakt door ‘Cool It Mammy’, een vocaal trio met pianobegeleiding. Meer informatie vind je op de website van De Wieger, www.dewieger.nl.

[Foto: PR De Wieger]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *