Finale Rapbattle Helmond belooft spannende ontknoping

Zin in een overvolle middag Hiphop? Dan mag je de finale van de Rapbattle Helmond 2024 niet missen. Die finale vindt plaats op zondag 30 juni in de Helmondse Cacaofabriek, compleet met concert, dj’s, showcases én een ‘cypher’ verzorgd door Hiphopscholen UnityEight en Hoomrun. Het feest start op 30 juni vanaf 14.00 uur. Het belooft een spannende ontknoping te worden.

De finale van de Rapbattle is niet alleen het hoogtepunt van een spannende wedstrijd. Tegelijk is het ook de laatste activiteit van een maandje Hiphop in Helmond. Verdeeld over kleinere podia konden Helmondse jongeren komen kijken naar jonge raptalenten uit heel Nederland. Uiteraard deden Helmondse jongeren zelf ook mee. Zo wist het duo Nina en Qvinny, de enige meiden die meededen, een plekje in de finale te veroveren. Hun deelname kwam voort uit een samenwerking van meerdere scholen in Helmond en daarbuiten met de organisatie van Rapbattle Helmond.

Nina en Qvinny, de enige meiden die meededen aan de Rapbattle

Kaascouse en DJ Cutnice
Tijdens de finaledag kun je onder meer genieten van optredens van Kaascouse en DJ Cutnice. Als kind van een Nederlandse en Marokkaanse ouder verwijst zijn naam naar zijn afkomst. Kaascouse heeft zich als battle-rapper in Nederland allang bewezen. Op populaire jongeren-channels zoals ‘101barz’ staan tal van filmpjes waarin hij zijn verbale krachten laat horen. Inmiddels maakt hij ook albums met doordachte teksten over onderwerpen die veel jongeren zullen herkennen. Rotterdammer DJ Cutnice heeft als DJ host van de jaarlijkse ‘UrbanMatterz dancebattle’ binnen Helmond inmiddels een behoorlijk reputatie opgebouwd. Ook tijdens de Rapbattle finale neemt hij met zijn snoeiharde beats en vlijmscherpe scratches publiek en deelnemers mee in een eindeloze reeks aan hiphop-hits.

Cyphers en showcases
Op de beukende beats van DJ Cutnice kunnen artiesten – rappers en dansers – tijdens de cyphers laten zien wat ze in huis hebben. Daarbij gaat alles in de overtreffende trap. Het beste van het beste. Met maar één doel: de tegenstander en het publiek imponeren. Met ruim 80 Helmondse leerlingen wisselen UnityEight en Hoomrun de rapbattles af met energieke showcases. Een uitgelezen kans voor de dansers om hun ingestudeerde ‘choreo’s’ op een groot podium voor een livepubliek te performen.

Finale Rapbattle
Hoogtepunt van de dag is uiteraard de finale van de Rapbattle Helmond 2024. Na twee spannende voorrondes op kleinere podia in Helmond is het tijd voor het echte werk. In twee rondes gaan acht finalisten van de Rapbattle Helmond editie 2024 de strijd met elkaar aan. En dat doen ze niet voor niets, want er zijn mooie prijzen te winnen. De winnaar ontvangt 500 euro, een professionele fotoshoot en twee optredens tijdens UrbanMatterz op 21 september en tijdens UrbanM!norz later dit jaar. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie de winnaar is.

De finale van de Rapbattle Helmond vindt plaats in De Cacaofabriek op zondag 30 juni en begint om 14.00 uur. Rond de klok van 16.00 uur is bekend wie zich de winnaar van de Rapbattle mag noemen.

[Foto’s: Deamer Media Design/Hans van de Berkmortel/Rapbattle Helmond]

Lees ook: ‘Definitief doorgaan zorgt voor drie events in de stad

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *