Een jaar geleden begonnen twaalf deelnemers aan het Heel Helmond Sport fitnessprogramma. Dit sportprogramma duurde een jaar en werd onder professionele begeleiding van een personal trainer uitgevoerd. Tweemaal per week volgden de deelnemers een intensief sporttraject met verschillende niveaus. Heel Helmond Sport en Senzer werkten samen om niet-sportieve medewerkers van Senzer te helpen meer te bewegen. Deze deelnemers zijn voornamelijk mensen die gedetacheerd zijn bij verschillende bedrijven in de regio. Ze tekenden een jaar geleden het contract. En nu kan het initiatief als succesvol worden beschouwd.

Helmond Sport, de initiator van dit project, wil de regio sportiever en vitaler maken. En dat kan niet zonder de samenwerking met Senzer. De club en haar spelers zetten zich graag in voor maatschappelijke en sportieve projecten in en om de stad. Naast de sportieve ontwikkelingen profiteren de deelnemers ook op sociaal vlak. Sporten laat hen niet alleen afvallen, maar ook verbinding maken en communiceren. Senzer heeft de ambitie om zijn medewerkers te ondersteunen bij het fit worden of blijven. Het fitnessprogramma van het eerste jaar is succesvol verlopen. En het tweede seizoen is vorige week al gestart. Dit project draagt bij aan veel goede leerdoelen voor onze kwetsbare doelgroep.

Gastsporter

Om de deelnemers gemotiveerd te houden, werd bij elke sessie een gast uitgenodigd die volledig kon deelnemen. Dit varieerde van wethouder Van Dijk tot aan de directrice van Senzer. De gasten waren heel divers. Zelfs de spelers van Helmond Sport kwamen af en toe een kijkje nemen. Tijdens het maken van dit verslag werd ons team zelfs aangemoedigd om mee te doen. Helaas lukte dat niet, anders zou dit journalistieke verslag niet zijn gemaakt.

Deelname

Voor sommige deelnemers was het zwaar, omdat ze te maken kregen met lichamelijke beperkingen. Voor anderen was het juist motiverend en wilden ze dat alles sneller ging. Sommigen namen daarbij supplementen om betere resultaten te behalen. Eén deelnemer stroomt zelfs door naar de marine. Vooral in het begin was het zwaar, omdat ze niet gewend waren om te bewegen. Dit leidde tot veel afmeldingen in het begin, waarbij redenen zoals “geen tijd hebben”, “op de bank in slaap vallen” of “het vergeten zijn” voorbij kwamen. Maar omdat het team uit twaalf personen bestond, lukte het om elkaar te motiveren. De personal trainer belde ze op en gaf ze tien minuten om alsnog aan te sluiten, wat ze dan ook deden. Elf van de twaalf deelnemers gaan nu door met sporten. “Een prachtig resultaat, waar zelfs wij niet op hadden gerekend”, aldus Senzer. “Wij zijn als team dan ook enorm dankbaar voor deze kans.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Alexandra Reply

    Dit ook mede door de goede zorgzame inzet van basic-fit braaksebosdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *