De eerste voorstellingen van ‘Er tussenuit in eigen huis’ zijn een feit. Dit weekeinde werd het theaterproject voor het eerst uitgevoerd voor bewoners van flats in Helmond-Oost. Het is een van de twaalf projecten in coronatijd, waarvoor het Prins Bernhard Cultuurfonds een bijdrage schonk.

De flatbewoners kregen een kaartje in de bus met een uitnodiging voor de voorstelling. Ook mochten ze antwoord geven op enkele vragen zoals ‘wat is uw favoriete vakantiebestemming, voor wie kookt u het liefst, wat is het allerliefste wat er ooit tegen je gezegd is’. Die werden verwerkt in de voorstelling die zaterdag en zondag op verschillende tijden buiten voor hen werd opgevoerd.

Anneke Schröder maakt samen met Annet Nooijen, Bregje van Ekert, John van der Sanden, Niek van den Dungen en Corinne Heijrman de voorstellingen voor de Helmondse flatbewoners. Speciaal voor de mensen die moeilijk naar buiten kunnen. ‘Er tussenuit in eigen huis’ neemt de flatbewoners mee op vakantie in hun eigen appartement. Ze keken vanaf hun balkons naar het tafereel beneden en zongen lekker mee.

Om grote toeloop van publiek te voorkomen, wordt vooraf niet bekend gemaakt waar en wanneer precies de voorstellingen zijn.

Camera/montage: Gerard Slegers

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *