Voor een grote uitslaande brand bij Huijbregts Groep is de brandweer  donderdagavond rond 19.00 uur uitgerukt. Het betreft een  bedrijfspand aan de Vossenbeemd in Helmond. Het vuur slaat uit het dak van een voedselopslagplaats.
De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig bij Huijbregts Groep en probeert de brand onder controle te krijgen. Omdat er teveel mensen op de brand afkomen is de Vossenbeemd afgesloten en wordt verkeer omgeleid via de Lagedijk. Inmiddels wordt naburig transportbedrijf Slegers ontruimd. Volgens onze verslaggevers storten de wanden in en lijkt er gevaar voor ontploffing van opslagtanks. Bewoners in verschillende wijken hebben een NL-alert ontvangen met het verzoek om ramen en deuren te sluiten bij rookoverlast.
Update: 22.38 uur 
Zojuist meldt de brandweer dat het sein brandmeester is gegeven en gaat nu afschalen. Het nablussen kan nog wel enkele uren in beslag gaan nemen. De brandweer heeft bij deze brand in totaal 8 Blusvoertuigen, 3 hoogwerkers en diverse voertuigen voor watertransport ingezet.
De rook van de brand in Helmond was van ver te zien, getuige de foto’s die mensen bijvoorbeeld in Eindhoven maakten.

Ingezonden foto’s:

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *