De Gemeente Helmond brengt een nieuwe folder uit voor ondersteuning van mensen met een laag inkomen. Armoederegisseur Erika Dekens vertelt hier meer over. Een armoederegisseur zorgt voor de verbinding tussen alle verschillende partijen in de stad Helmond die zich bezighouden met armoedebestrijding. Ze heeft twee opdrachtgevers. De ene is de gemeente Helmond en haar andere opdrachtgever is Stichting Armoedeplatform Helmond.

In de folder staan 44 diensten, voorzieningen en aanbod in. Dat zijn heel veel ondersteuningsmogelijkheden voor mensen met een laag inkomen. Alles staat op een rijtje en is overzichtelijk. Wethouder Erik de Vries denkt dat het verspreiden van deze folder een echte bijdrage levert. Er is heel veel vraag naar dit soort voorzieningen. Ook komen steeds nieuwe mensen bij dit soort voorzieningen binnenlopen. Er zijn nog veel mensen die niet op de hoogte zijn van deze voorzieningen. Met behulp van deze folder worden deze mensen alsnog op de hoogte gebracht van de mogelijkheden. De folder ligt bij alle organisaties die in de folder staan. Ook wordt hij meegestuurd, zodra mensen een inkomensverklaring aanvragen. De inkomensverklaring is eigenlijk een soort bewijs of je inkomen 100% of 120% van de bijstandsnorm is. Het is mogelijk om met deze inkomensverklaring gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden die in de folder staan.

Er is een pot geld om de doelgroep te helpen. De kledinguitgifte in de Fonkel wordt hier bijvoorbeeld mee gefinancierd.  Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen aan te trekken, die hier recht op hebben. In de folder staat bijvoorbeeld de kledinguitgifte vermeld. Helaas is nog niet de totale doelgroep op de hoogte van alle mogelijkheden. Enkele mogelijkheden zijn Stichting Speel je mee, Supersociaal, Hart voor Minima. Maar ook het Sociaal Raadslieden Werk. De Sociaal Raadslieden zijn iedere werkdag tussen twaalf en één uur te bereiken op telefoonnummer 0492  598989.

Omdat in Helmond veel laag geletterdheid voorkomt is bewust gekozen voor weinig tekst en veel plaatjes. Zodat het ook voor die doelgroep duidelijk is.

Wethouder Erik de Vries benadrukt: twijfel niet, bel 0492 598989 of loop ergens binnen. Ook kan men de gemeente bellen of men in aanmerking komt. Het telefoonnummer hiervoor is 0492 140492 optie 2.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *