De Foodtechbrainport is momenteel bezig om op een grootse manier het eten en drinken aantrekkelijker te maken zodat men meer proeft van wat er genuttigd wordt.

Op zaterdag 12 oktober, was FTB aanwezig met een kraam op de markt om mensen te stimuleren om meer aandacht te schenken aan hun manier van eten en drinken. Om te beginnen met veel meer smaak. Op deze manier is het eten en drinken ook veel langer houdbaar als normaal. Zij werken met nieuwe technieken voor langere houdbaarheid. Vandaar hun motto: haal er uit wat er inzit want Helmond innoveert.

Het weggooien van eten en drinken is zonde en slecht voor je portemonnee. Er is veel meer te doen met eten als wij denken. Bijvoorbeeld: gebruik eens de groene stukken van een prei, meng daar wat zout, peper en knoflook bij en je hebt een heerlijke maaltijd. Bij FTB werken zij met innovatieve technieken zodat het eten langer houdbaar is maar wel met smaak en geur. Deze gezonde voeding is voor iedereen geschikt en je smaakt veel meer van het eten dan dat je gewend bent.

Bij de kraam op de Markt was Loes Penninx en wethouder Jos van Bree aanwezig die de mensen probeerden te overtuigen om gezonder en lekkerder te eten.

Als voorbeeld hadden zij pakken sap en flessen waarvan er enkele uit de supermarkt kwamen. Iedereen was er van overtuigd dat de sap uit de flessen veel lekkerder was dan de pakken. De reden was dat de flessen sap werden geconserveerd onder hoge waterdruk. Dat noemt men met een duur woord pascaliseren. Daardoor behoudt het sap al zijn vitaminen. Dat geld ook voor de soepen en maaltijden. Daar zitten extra eiwitten in voor een beter resultaat en een vollere smaak. Zij hadden ook enkele potjes Guacamole(avocado) staan, een normaal potje uit de winkel met een normale groene kleur en een bewerkt potje, dit had een beige-achtige kleur. En die laatste vond iedereen smaakvoller dan de gewone pot.

Het is een feit. De FTB was gezond bezig, alleen nu nog de mensen overtuigen dat deze manier van pascaliseren gezonder en smaakvoller is. Wie meer informatie wil kan terecht op de site: www.foodtechbrainport.com/helmondinnoveert…

Verslagen fotografie: Hans Choufoer

Met dank aan Loes Penninx en wethouder van Bree

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.