Forensisch onderzoek brand AH Dierdonk gestart

De brand die gisteren aan het eind van de middag uitbrak in de Albert Heijn in Helmond-Dierdonk, heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. Of dat ook bruikbare sporen naar de oorzaak van de brand oplevert, moet nog blijken. Vandaag is de Forensische Opsporing van de politie in ieder geval gestart met het sporenonderzoek. Brandstichting wordt daarbij absoluut niet uitgesloten.

De Albert Heijn in Dierdonk ligt er vandaag een beetje verloren en troosteloos bij. De anders zo volle parkeerplaats is leeg, op enkele voertuigen van de brandweer en politie na. De voorgevel is aan de binnenzijde zwartgeblakerd, de gesprongen ruiten dichtgetimmerd. Enkele nieuwsgierige buurtbewoners kijken op een afstandje naar de verrichtingen van de Forensische Opsporing (FO), terwijl medewerkers van de recherche in speciale pakken binnen in de winkel bezig zijn met het sporenonderzoek. “De schade is groot”, zegt een functionaris van de FO ter plaatse. “Ik heb sterk het gevoel dat deze supermarkt volgende week niet alweer open is.”

De Albert Heijn in Dierdonk ligt er verlaten en troosteloos bij

Brandstichting?

Hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Verschillende filmpjes die gisteren rouleerden op de social media en TikTok kunnen wellicht meer licht op de zaak schijnen. “De filmpjes hebben waarschijnlijk ook de brandhaard vastgelegd”, aldus de FO-functionaris. “Deze filmpjes staan tegenwoordig binnen de kortste keren op de social media. Daar kan geen politie of brandweer tegenop. Maar in sommige gevallen kunnen ze best nuttige tips opleveren. Op grond van de filmpjes sluiten we brandstichting dan ook absoluut niet uit. Vooral ook omdat de brand zo te zien startte op een plek waar niet echt brandgevaar is. Maar goed, verder onderzoek zal moeten uitwijzen of het inderdaad zo is.”

Uitwijken

Voorlopig moeten buurtbewoners dus uitwijken naar een andere buurtsuper. Hoe lang de Albert Heijn in Dierdonk gesloten blijft, is nog onbekend. “Dat hangt af van de duur van het onderzoek”, aldus de FO-functionaris. “Niet alleen de technische recherche, maar ook de verzekeringsmaatschappij is daarmee gemoeid.”

Lees ook ‘Brandweer rukt uit voor brand in Albert Heijn Dierdonk

Foto’s: John Janssen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *