De foto-expositie ‘Iedereen mag er  zijn’ is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Helmond en het COC. Daniela Niderost opende de expositie namens de gemeente Helmond. De initiatiefnemer van deze expositie is Gerrit Baggermans van het COC.

Het onderwerp van deze expositie is de roze 50+. Bij LHBTI wordt vaak alleen stil gestaan bij jongeren. Maar vanzelfsprekend is er ook een oudere generatie LHBTI. In de Pannehoeve bestaat de expositie uit foto’s met bijbehorende verhalen. Het verleidt bewoners van de Pannehoeve tot discussies en gesprekken over die verhalen. En het geeft misschien een zetje aan mensen, die nog niet uit de kast hebben durven komen, om hiermee naar buiten te komen.

Jos Mies, locatie-coördinator van de Pannehoeve, heeft zijn kantoor bij de hal waar de expositie is. Hij vertelt dat hij regelmatig de bewoners hoort praten en discussiëren over de verhalen bij de foto’s. En de verhalen die loskomen naar aanleiding van de foto’s. Een enkele keer moest hij bijspringen om de discussie in goede  banen te leiden. Maar over het algemeen is het interessant om te horen hoe de bewoners van de Pannehoeve over de expositie denken.

Deze foto-expositie zou oorspronkelijk een half jaar geleden zijn gehouden in de Cacaofabriek. De bedoeling was om rond dit onderwerp ook films en optredens te houden. Doel was bekendheid te geven aan de roze 50+, een vaak vergeten groep. Maar corona gooide roet in het eten en de expositie moest worden afgelast. Mogelijk komt deze expositie in mei of juni toch nog naar de Cacaofabriek.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.