Fotocollectie Jozef van den Broek live op website RHCe

Fotocollectie Jozef van den Broek, fotograaf in Helmond in de jaren ’60 – ’80 van de vorige eeuw nu voor iedereen digitaal te bekijken.

Fotograaf Jozef van den Broek legt in de periode van 1965 tot 1985 Helmond en omgeving vast met zijn camera. Hij maakt bijna een miljoen foto’s die een beeld geven van het leven in Helmond in die tijd. De fotocollectie is van cultuurhistorische waarde en is daarom opgenomen in het archief van het Regionaal Historisch Centrum in Eindhoven (RHCe). Vanaf deze maand is de collectie Jozef van den Broek online te bezichtigen via www.rhc-eindhoven.nl of JozefvandenBroek.

Alle 932.500 negatieven van de collectie Jozef Van den Broek (1943 – 2019) zijn bekeken en geselecteerd om tot een afwisselende selectie te komen. Met behulp van het publiek en het crowdsourcing platform VeleHanden zijn alle geselecteerde foto’s beschreven. Veel van het werk is uitgevoerd door vrijwilligers. Een pittige klus, maar omdat de vrijwilligers stuk voor stuk Helmond goed kennen is het gelukt.

De oplevering van de fotocollectie is op donderdag 8 december met betrokkenen van het RHCe, het Helmonds erfgoedveld en de gemeente. Wethouder Marita van Lierop (Cultuur): “Deze foto’s geven een impressie van het leven in Helmond in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het is daarmee een prachtig stukje erfgoed geworden dat op deze manier niet verloren gaat”. De wethouder spreekt verder haar waardering uit voor de inzet van vrijwilligers bij dit project. “Zonder hen was het niet mogelijk om dit huzarenstukje op te leveren.”

De collectie Jozef van den Broek is te bezichtigen via de link JozefvandenBroek en via website van het RCHe: www.rhc-eindhoven.nl. Typ in het vak: ‘ik ben op zoek naar …’ Jozef van den Broek en dubbelklik.

Dit project is mogelijk gemaakt door de gemeente Helmond, het Helmonds erfgoedveld en het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe).

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *