Fotografieclub Helmond-Oost heeft  dit weekend van 13 en 14 november, na anderhalf jaar vertraging door corona, haar jaarlijkse foto-expositie weer opgepakt.  In een tijd waarin wijzigingen en afzeggingen door corona schering en inslag zijn, heeft de Fotografieclub Helmond-Oost voor dit jaar alsnog de foto-expositie op de rol gezet. Bovendien is het ook het eerste lustrum, want dit organiseren ze alweer voor de vijfde keer.

Wethouder Erik de Vries heeft  op vrijdagavond 12 november de expositie geopend, in het bijzijn van leden en genodigden. De leden van Fotografieclub Helmond-Oost zullen de bezoekers met deze jubileumexpositie, wederom trakteren op een prachtige verzameling foto’s van uiteenlopende onderwerpen in kleur en zwart-wit.  Ook is er naast de expositie een selectie van 30 ‘rode draad’- foto’s gemaakt, met een vastgesteld thema over Helmond. Hiervoor hebben de leden, elk afzonderlijk, een foto in moeten leveren. Deze foto’s zijn wel telkens van een andere locatie in Helmond. Verder zijn ook alle winnende foto’s van de maandcompetitie te zien tijdens deze expositie.

Ook zal er  gedurende deze tentoonstelling een doorlopende diapresentatie van het werk van de fotografen worden vertoond.

Er is ook een onafhankelijke vakjury gevormd bestaande uit Niek de Jongh, Arno Oberendorff en Henk van Dijk, die de werkstukken hebben beoordeeld. De uitslag hiervan wordt zondagmiddag bekend gemaakt. Bovendien is er voor de bezoekers ook de mogelijkheid om hun stem uit te brengen voor een hieraan verbonden prijs.

De foto’s van deze jubileumexpositie zijn te zien in wijkhuis De Lier, aan de Kinsbergenstraat 1 in Helmond.

De  expositie kan bezocht worden op  zaterdag 13 november van 10:30 tot 16:30 uur en zondag  14 november van 10:30 tot 16:00 uur

© Tekst en foto’s: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Beste Henk,
    Dank weer voor deze fantastische fotorapportage. Aan de hapjes en de drankjes te zien, was het er ook goed vertoeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *