Fotospeurtocht door de Bundertjes

IVN Helmond houdt zondag 5 juni een fotospeurtocht door de Bundertjes. Deelnemers lopen zelfstandig zonder gids een vastgestelde route. Onderweg kunnen wandelaars aan de hand van foto’s een aantal vragen beantwoorden. De speurtocht wordt gelopen in kleine groepen en er kan gestart worden tussen 13.30 en 14.00 uur.

Het verzamelpunt is op de parkeerplaats bij het Jan Vissermuseum aan de Keizerin Marialaan in Helmond. Deelname is gratis. Duur van de speurtocht is circa 2 uur. Mensen in een rolstoel die mee willen doen, kunnen vooraf een mailtje sturen naar: wandelen.ivn.helmond@gmail.com

Natuurgebied

De Bundertjes is een mooi wandel- en natuurgebied. Vanouds is het een moerasbos langs de Gulden Aa met veel griendhout (wilgenstruiken). Het gebied wordt gekenmerkt door een kleinschalige lappendeken van weilanden en bosjes die begrensd en doorsneden worden door paden en boomsingels. In dit gebied ligt ook natuurtuin ‘De Robbert’.

Ook in cultuurhistorisch opzicht is de Bundertjes een heel interessant gebied. Zo vindt men er onder andere een voormalige vloeiweide die in de winter als schaatsbaan gebruikt wordt. Het kapelletje van Binderen is een voormalige schaapskooi. Verder is er nog altijd de grachtengordel, die vroeger het klooster van Binderen omgaf. Dit klooster werd gesticht door keizerin Maria van Brabant, die leefde van 1189 tot 1260.

Nadere inlichtingen: Coördinator natuurgidsen: Anne Regts 06-20491428

wandelen.ivn.helmond@gmail.com

Voor meer informatie over IVN kijk op: www.ivn.nl/helmond

Tijdens de speurtocht komen de diverse landschappelijke en cultuurhistorische elementen van het gebied aan de orde (Foto: IVN Helmond).

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.