Fractie 50Plus Helmond wil duidelijkheid over Stiphout

Gedurende enkele maanden is er onrust in Stiphout. Ging het eerst over een zonneweide, nu over bouwproject ’t Aambeeld midden in het centrum van Stiphout. En volgens de fractie 50Plus Helmond komt daar nu ook ergernis veroorzaakt door sluipverkeer bij. 50Plus Helmond wil dat burgemeester en wethouders zo snel mogelijk duidelijkheid verschaffen over de situatie in Stiphout.

Bewoners van Stiphoutenaren maken zich zorgen over het bouwplan in het centrum, de veiligheid en parkeervoorzieningen. De fractie van 50PLUS Helmond herkent het gebrek aan duidelijkheid, aan juiste informatievoorziening.

“Bij de zonneweide speelde dit fenomeen bij uitstek een rol. Zoals nu bij het bouwproject de meningen over elkaar heen vallen in de media en in brieven aan het college en raad, lijkt ons een herhaling”, schrijft fractievoorzitter Frans Mol aan burgemeester en wethouders. “Van de gemeentelijke overheid mogen en kunnen we verwachten dat uit de doeken wordt gedaan wat de feiten en de benodigde stappen in dit proces zijn.”

De fractie van 50PLUS Helmond vraagt het college om zo snel mogelijk een brief aan de (betrokken)  inwoners van Stiphout te sturen.

Foto: Afgelopen periode liet Stiphout regelmatig van zich horen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *