Fractie Bach Plus sluit aan bij Helder Helmond

De fractie van Bach Plus heeft besloten zich in de gemeenteraad van Helmond aan te sluiten bij de fracties van Helder Helmond en Helmond Aktief. De samenwerking start direct en zal ertoe leiden dat Jacqueline Bach op 1 oktober samen met de fractie van Helmond Aktief overstapt naar de fractie van Helder Helmond.

In het voorjaar van 2020 heeft de fractie van Bach Plus intensief gesproken met Helmond Aktief en Helder Helmond over hun politieke agenda’s. Een belangrijke reden tot het onderzoek was de huidige versnippering in de gemeenteraad. De drie fracties bleken in de praktijk vaak hetzelfde te denken over politieke thema’s die van belang zijn voor de Helmonders. De leden van de politieke partijen Helder Helmond en Helmond Aktief zijn vervolgens na de zomer gaan onderzoeken hoe de samenvoeging eruit zou kunnen zien.

Bach Plus

Daarover hebben ze onlangs positief gestemd. Bach Plus sluit zich nu hierbij aan. Jacqueline Bach: “als eenmans(vrouw)fractie is het niet gemakkelijk om bij alle onderwerpen in de gemeenteraad je eigen geluid te laten horen. Samenvoeging met anderen die politiek vaak hetzelfde denken over de belangen van onze inwoners, zal effectiever zijn. We kunnen dan thema’s beter uitdiepen waardoor het lokale belang sterker betrokken kan worden in de besluitvorming van de gemeenteraad”.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *