Fractie Michael Rieter heet voortaan Mì Hellemonders

“Mì Hellemonders” is de nieuwe naam van de partij Fractie Michael Rieter. Afgelopen weekend werd tijdens de eerste jaarlijkse BBQ door voorzitter René van de Westerlo, die tevens burgercommissielid is, samen met oud-wethouder Frans Stienen, de naam officieel onthuld.

“Natuurlijk zijn wij er voor de stad, maar met name samen mét de Helmondse inwoners”, legt Van de Westerlo uit, “en wel voor alle ruim 92.000.” De nieuwe lokale partij heeft bewust voor een naam in het Helmonds dialect gekozen. “Mi Hellemonders” is er dan ook voor alle Helmonders. “Want wie in Helmond woont, is voor onze partij een Hellemonder”, stelt Van de Westerlo.

Het jonge bestuur bestaat verder uit secretaris-penningmeester Martien van den Hoven, die ook burgercommissielid is, en algemeen bestuurslid Michael Rieter, die vooralsnog het enige raadslid is van Mì Hellemonders.

Geen terugkeer van Stienen

De aanwezigheid van Stienen bij de onthulling was volgens hemzelf gewoon een vriendendienst richting Rieter. “Ik ben nog gewoon lid van het CDA en geen lid van Mì Hellemonders. Ik heb ook zeker geen ambities om nog terug te keren in de gemeenteraad van Helmond. Ik ben al met genoeg andere dingen bezig”, zegt Stienen lachend.

Foto: Gerard van Hal

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.