Fractie plan! vraagt om oplossing openbaar vervoer

Gerard Bosch van de fractie plan! vraagt zich af op welke manier de gemeente Helmond op korte termijn kan zorgen voor adequaat openbaar vervoer in Helmond. GO Sharing is gestopt met het aanbieden van deelscooters in Helmond. Op dit moment zijn er volgens plan! geen andere aanbieders. Toch heeft de gemeente eerder aangegeven dat deelscooters een wezenlijk onderdeel vormen voor het openbaar vervoer ‘nieuwe stijl in Helmond.

Nu, naast het wegvallen van Braboflex enige tijd geleden, ook GO Sharing de activiteiten met deelscooters in Helmond heeft gestaakt, stelt plan! de vraag aan burgemeester en wethouders’, hoe nu verder?

“Er is vastgesteld, dat het openbaar vervoer in Helmond niet voldoet aan de gestelde verwachtingen. Door de gemeente is aangegeven, dat de moderne vormen van ‘deelmobiliteit’ een wezenlijk onderdeel vormen van de nieuwe opzet van openbaar vervoer in Helmond. Deelscooters in Helmond zouden immers naast de aanwezigheid van deelfietsen en deelauto’s, een deel van het openbaar vervoersprobleem oplossen, zodat vooral jongeren zich door de stad kunnen verplaatsen.”

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *