Freedom Internet beschikbaar op Glasvezel Helmond

Freedom Internet wordt de vijfde provider op het netwerk van Glasvezel Helmond. Freedom is opgericht door de mensen die eerder aan de wieg stonden van XS4ALL. De provider biedt hoogwaardige internetdiensten én gaat voor meer privacy en minder datadeling.  Voor Glasvezel Helmond is het een nieuwe stap in het verwezenlijken van een open glasvezelnetwerk met digitale diensten, belangrijk voor alle Helmonders.

Henri de Bekker, directeur van Glasvezel Helmond: “In 2018 zijn we gestart met de aanleg van ons glasvezelnetwerk in Helmond. Inmiddels hebben we een groot deel van Helmond voorzien van glasvezel. Het is de modernste, snelste en  energiezuinigste digitale verbinding. We gaan voor een ruime keuze uit providers en diensten. Met de toevoeging van Freedom hebben we er een provider bij, die onderscheidend is. Freedom bedient een doelgroep die we tot dusver wat minder wisten te bereiken: techneuten en mensen die hechten aan hoge kwaliteit en bescherming van hun gegevens.”

Freedom Internet


Freedom is een jonge provider voor internet, televisie en telefonie. Opgericht in 2019 timmert Freedom behoorlijk aan de weg. In april van dit jaar kwam de provider als ‘Beste uit de Test’ bij de Consumentenbond en won het bedrijf ook de Computable tech-startup van het jaar. Anco Scholte Ter Horst van Freedom: “We bedienen zowel de particuliere als zakelijke klant en leveren zoveel mogelijk ‘meekijkvrije’ internettoegang. We laten niet in het e-mail of internetverkeer kijken om het gedrag van gebruikers in kaart te brengen voor profiling, marketing of advertising.”

Over Glasvezel Helmond

Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Glasvezel Helmond BV zorgt tot en met 2022 voor een glasvezelnetwerk in alle straten van Helmond waar dit nog niet ligt. Het glasvezelnetwerk biedt overigens meer dan alleen supersnel internet. Het biedt ook kansen voor Helmond als smart city, bijvoorbeeld op het gebied van (mantel)zorg, beveiliging van woningen, verkeerslichten, openbare verlichting en veiligheid in de openbare ruimte.

Foto: rechts Anco Scholte ter Horst, CEO Freedom Internet en links Henri de Bekker, directeur Glasvezel Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *