Gachatur is een hele vriendelijke jongen ,die heel goed met volwassen op  kan schieten, alhoewel hij nog maar twaalfjaar oud is. Hij is het enige jongere lid, van de Helmondse Schaakclub, maar zijn schaakprestaties zijn voor zijn  leeftijd al top. Hij is eind september 2021 Ned. Kampioen tot 12 jaar geworden in de D jeugd.

Naast het Nederlands Kampioenschap voor de D-jeugd (tot en met 12 jaar), wint Gachatur ook bij de Helmondse Schaakclub zijn partijen. Zo heeft hij in 2021 bijvoorbeeld een intern snelschaak toernooi van 9 dinsdagen gewonnen  door op de laatste speeldag eerste te worden. Met dit resultaat wist hij daarmee het eindklassement te winnen.

Verder is Gachatur altijd in voor een potje (snel)schaken in de bar, ook al heeft hij juist een lange partij schaken achter de rug. Schaken is zijn lust en zijn leven, zegt hij altijd. Hij kan zich niet indenken  er ooit mee te stoppen. Hij wil graag een heel goede schaker worden, als het even kan zelfs grootmeester. Daar doet hij zijn uiterste best voor. Ook heeft hij een persoonlijke trainer die met hem al zijn partijen analyseert.

Spijtig genoeg is 2021, voor hem,  vanwege corona niet het beste schaakjaar geweest. Er zijn veel wedstrijden en toernooien afgelast waarvoor hij normaal gesproken bij aanwezig zou zijn geweest om zijn beste beentje voor te zetten.

Voor al zijn geleverde prestaties is hem de gemeenpenning toegekend. (klik hier voor tv uitzending)

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *